TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karahan Hoca mezarı başında anıldı

Klasik Türk Edebiyatı sahasının dünya çapında tanınmış ismi, Türkiye'nin ilk Hadis Profesörü ve düşünce adamı, Urfalı Yazar Prof. Dr. Abdülkadir Karahan vefatının 14. yılında kabri başında Kur'an Kerim tilâveti ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2014 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2014 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karahan Hoca mezarı başında anıldı

Sedat ATİLLA

 

ŞANLIURFA (İLKHABER)-  Anma töreninde konuşan kızı Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, babasının sadece kendi sahasının öncü ismi olan parlak bir alim olmadığını, 'Hocaların hocası' 'Şeyh'ül müderrisin' gibi parlak sıfatlandırmalarla anılsa dahi, onun bunca yıldır gönüllerdeki yerini korumasındaki asıl nedeninin davasını ve değerlerini sahiplenişinden kaynaklandığını belirtti. Doç. Dr. Uslu 40'dan fazla kitap, 3 binden fazla makalesi ve onlarca ödüle mazhar olan Karahan Hocanın tüm başarılarına rağmen ülkesi ve inandığı değerler uğruna pek çok bedeli gönüllü olarak ödediğinin altını çizerek, “Bir zamanlar Arif Nihat Asya'nın şiirlerindeki o kısık seslerin bugün artık gür ve gürül gürül çağlayan sesler haline gelmiş olmasıdır ki, bu onun ve onun gibi dava erlerinin gayretlerinin bir karşılığı olduğunu da hamdolsun ki gösteriyor.” dedi. Törende öğrencisi yazar Mehmet Nuri Yardım ise yaptığı konuşma ile hocasının mümtaz yönlerini vurguladı.

 

Anma programında Prof. Dr. Şeyma Güngör, Karahan hocanın eşi Süreyya Karahan, torunu Melek Uslu, Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun eşi Anar Genel Müdürü İbrahim Uslu, İstanbul Şanlıurfa Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Göncü, İstanbul Viranşehirliler Dernek Başkanı Necati Erol, Müslüm Ülgen, Karahan hocanın talebeleri, hemşehrileri ve yakınları hazır bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.