TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova için çalışacaklar

Aydınlar, sanatçılar, STK’lar ve akademisyenler bir araya gelerek ‘Çukurova Danışma Kurulu’nu oluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2014 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova için çalışacaklar

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, akademisyenler  ve sanatçıların yer alacağı Danışma Kurulu oluşturmak üzere harekete geçti. “Düşünen ve üreten akıllarla buluşuyoruz” diyen Başkan Çetin, “Çukurova’mız için beyin fırtınası yapacağız” dedi.

 

TÜRKİYE’DE  İLK KEZ UYGULANACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip “Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu” oluşturmak üzere çalışmalara başladı. Başkan Soner Çetin’in proje ekibinde yer alan çekirdek kadronun da dahil olacağı Danışma Kurulu,  TMMOB’ye bağlı bazı odalar, bazı dernekler, baro, tabipler odası, eczacılar odası, sanatçılar ve akademisyenlerden oluşacak. En az 20, en çok 30 kişinin yer alacağı Danışma Kurulu en geç üç ayda bir toplanacak.

 

“ORTAK AKIL SÖZDE KALMAYACAK”

Söyleyecek sözü ve ayakları yere basan projesi olan isimlerden özel bir ekip oluşturacaklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Danışma Kurulu hakkında şu bilgileri verdi: “Toplumun önde gelen isimleri, sanatçılar, akademisyenler, bazı oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinden bazı kişilerle en geç üç ayda bir gündemli ve gündemsiz olarak toplanıp Çukurova, dolayısıyla Adana için sesli düşüneceğiz. En’lerin kenti Adana’da daha iyi, daha güzel ve daha insanca şeyler üretmek için beyinlerle beyin fırtınası yapacağız.”

 

GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in verdiği bilgiye göre Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu gönüllülük esasına dayalı olarak çalışma yapacak. Toplantıda dile getirilen konular, eleştiri ve öneriler bir rapor haline getirilecek ve duruma göre belediyenin ilgili birimlerine iletilecek. “Kimse bize danışmıyor, benden kimse yararlanmıyor?” biçimindeki serzenişin genel olarak doğru ancak Çukurova için artık yanlış olacağını ifade eden Başkan Soner Çetin, “Büyük bir teveccühle önerimize evet diyen isimlerle çok yakında bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.