TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar İsrail’i protesto etti

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup kadın canlı kalkan olmaya var mısınız?" yazılı stantta imza topladı, oturma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2014 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar İsrail’i protesto etti

Kadınlar İsrail’i protesto etti

 

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup kadın canlı kalkan olmaya var mısınız?" yazılı stantta imza topladı, oturma eylemi yaptı.

 

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER) Adana’da bir grup kadın İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemi ve cihat çağrısı yaparak protesto etti. Kadınlar kurdukları "Hamas ile birlikte aynı davada ölmek için, canlı kalkan olmaya var mısınız?" yazılı stantta imza topladı.

 

Adana’da bulunan Gökkuşağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi bir gurup kadın öğlen saatlerinde İsmet İnönü Parkı içerisinde toplandı. Burada dövizler hazırlayıp, pankartlar açıp ve çadır kuran kadınlar daha sonra oturma eylemi başlattı. Burada bir konuşma yapan  Fevziye Şenoğlu, İslam ülkelerinin duyarsızlığı nedeniyle Gazze'de kanın akmaya devam ettiğini söyledi. İsrail’in artık ekin tarlalarını, su kaynaklarını vurmaya başladığını anlatan Şenoğlu, “Ölenler, şehit olanlar bin 500'e yaklaştı. Amaç Gazze'yi tam işgal etmek, boşaltmak. Biz, Müslümanlar olarak buna karşı duruyoruz".  dedi.

 Yaklaşık bir buçuk saat oturma eylemi yapan kadınlar ardından yürüyüş düzenledi. Çakmak caddesi üzerinden yürüyüş gerçekleştiren kadınlar sık sık yol üzerinde durum oturma eylemi ve bekleme eylemi yapınca cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Polisin sık sık uyardığı kadınlar daha sonra İncirlik dolmuşlarının bulunduğu alana gelerek toplu taşıma araçları ile Ceyhan yolu üzerinde bulunan Amerikan Konsolosluğuna gitti. Konsolosluk önünde bir açıklama yapan Gülşen Gören, İsrail’in Ortadoğu’nun kalbine saplanmış bir hançer olduğunu kaydetti.  Gören sözlerini şöyle sürdürdü, “Venezuella ve Bolivya gibi ülkeler İsrail Elçiliklerini kapatmakta ve İsrail’i terörist ilan edebilmektedir. Biz Müslüman halkların ve yöneticilerin en azından onlar kadar onurlu davranmalarını bekliyoruz. Ülkemizdeki İsrail ve işbirlikçisi ABD’nin konsolosluklarını istemiyoruz.”

Gurup açıklamanın ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı önüne gitmek üzere konsolosluk önünden ayrıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.