TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji işyerlerimize sığmıyor

Ali Süme, Adana’da ayakkabı imalatçılarının teknolojik imkanlardan yararlanamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Teknoloji işyerlerimize sığmıyor

  Teknoloji işyerlerimize sığmıyor

 Avrupa’nın bir çok ülkesine en ünlü marka ayakkabıları Adana’da ürettiklerini ve

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana Ayakkabıcılar Deri ve Kösele İşleyicileri Odası Başkanı Ali Süme, Adana’da ayakkabı üretiminde teknolojik imkanları kullanamadıklarını söyledi.

 

 

Adana’nın bugüne kadar ayakkabı üretimi konusunda dünya çapındaki kalitesinden hiç bir zaman ödün vermediğini söyleyen Başkan Ali Süme, ancak gelişen ve değişen teknolojik imkanlardan yararlanamadıklarını söyledi.

 

“TEKNOLOJİK İMKANLARDAN YARARLANAMIYORUZ”

Adana’da ayakkabı üretiminde çalışan işçi sayısının son yıllarda düştüğünü ve düşmeye de devam ettiğini belirten Başkan Ali Süme, sektörde çok zor günler yaşandığını ifade etti. Üretim yaptıkları işyerlerinin çok küçük yerler olduğunun altını çizen Başkan Ali Süme, “Teknolojik yenilikleri işyerlerimizde kullanamıyoruz. Çünkü ayakkabı üretimi için hazırlanan yada tasarlanan cihazlar hacim olarak gerçekten bizlerin işyerleri için çok büyük. Bizler çok küçük işyerlerinde üretim yapıyoruz. İşyerlerimize değil cihaz, bazen fazla malzeme bile koyamıyoruz, yani teknoloji bizim işyerlerimize sığmıyor. Sonuç olarak teknolojik imkanlardan daha çok yararlanmak ve ayakkabı üreticileri olarak kendimizi geliştirmek istiyoruz.” dedi.

 

“ADANA’DAN AVRUPA’YA İHRACAAT YAPIYORUZ”

Hiç bir teknolojik imkan kullanmadan Avrupa ülkelerine ayakkabı üretip sattıklarını belirten Başkan Süme, “Dünyadaki bir çok ülkeye, en ünlü ayakkabılarını biz üretip satıyoruz. Bu bir gerçek ve bunu dünyada hiç kimse inkar edemez.” diye konuştu.

 

“EKONOMİNİN GÖRÜNMEYEN GÜCÜ AYAKKABICILAR”

Ayakkabı üreticilerinin ülke ekonomisine olan katkısına dikkat çeken Başkan Süme, “Ayakkabı üreticileri, imalatçıları aslında ülke ekonomisinin görünmeyen gücüdür. Çünkü ayakkabı üreticileri, vasıflı ve vasıfsız insanların istihdamının yanı sıra, ev hanımlarının da aile ekonomisine katkı sunmasına fırsatı veriyor. Ev hanımları, evlerinde oturup ayakkabı dikim işlemlerinin bazı bölümlerini yaparak para kazanıyor.” dedi.

 

“SURİYE’DEKİ SAVAŞ SEKTÖRE BÜYÜK ZARAR VERDİ”

Yaptıkları ayakkabı üretiminin bir bölümünü Suriye’ye, bir bölümünü de Suriye üzerinden geçirip başka ülkelere ihraç ettiklerini belirten Başkan Süme, Suriye’deki savaş nedeniyle ayakkabı imalatçılarının büyük zarar gördüğünü söyledi. Suriye’deki savaş nedeniyle ihracat yollarının kapandığını belirten Başkan Süme, “Hatay ve Gaziantep’teki ayakkabı imalatçıları da Adana’dakiler gibi zarar gördü. Suriye ve Suriye kanalı ile diğer ülkelere ihraç edeceğimiz ayakkabıları iç piyasaya sürdük ancak iç piyasanın durumu malum...” ifadelerini kullandı.

 

“ADANA ÜRETİMDE KENDİNİ GELİŞTİREMİYOR”

Adana’da ayakkabıcılar olarak yerel yönetimlerden daha rahat üretim ve daha kolay satış yapacakları alanlar istediklerini belirten Başkan Ali Süme, “Gaziantep, Konya ve Hatay gibi şehirler geçmiş yıllarda bizden çok geride üretim yapıyordu. Adana ise her zaman kaliteli üretimi ile kendisinden bahsettiriyordu. Ancak şuanda bu iller bizim seviyemize geldi ve hatta geçmek üzere. Biz yerel yönetimlerden daha rahat üretim yapabileceğiz ve ürünlerimizi daha kolay satabileceğimiz alanlar istiyoruz. Bu çağrımıza inşallah kulak veren olur. Ayrıca daha büyük üretimler yapabilmek için devletten kredi desteği istiyoruz. Bize verilecek kredilerin en az 5 yıl geri ödemesiz olması gerekiyor. Aksi takdirde ayakkabı sektörü tekelleşmeye doğru hızla gidiyor.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.