TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifa kaynağı dikenli incir

Adanalılar sıcak havada dikenli incir yiyerek hem serinliyor, hem şifa buluyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2014 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2014 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şifa kaynağı dikenli incir

Şifa kaynağı dikenli incir

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Kentin en işlek caddelerinde satılan dikenli incir adeta Adanalılara şifa sunuyor. Vücut direncini arttırarak kişiye güç ve zindelik veren meyve, tok tutma özelliği nedeniyle de diyet yapanlar için son derece faydalı bir gıda olarak öne çıkıyor.

Bunaltıcı sıcak havada vatandaşlar dikenli incir yemeyi tercih etti. Birçok hastalığa şifa kaynağı olarak bilinen dikenli incirin 3 adeti 1 TL’ye satılıyor. Yaz aylarında bolca tüketilen dikenli incir, Adanalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ramazan Bayramı boyunca incir satıcıları bol bol incir satma imkanı buldu. Yaz meyvesi olan ve soğuk soğuk yenilen dikenli incir satan İzzet Bahar, dikenli incirin piyasaya çıkmasının ardından 15 günün geçtiğini söyledi. Bu süre içerinde Ramazan ayı olmasına rağmen oldukça fazla talebin olduğunu dile getiren Bahar, “Bayram’da oruç bittiğinden satışlarımız daha da arttı. 3 adedini 1 TL’den satıyoruz. Birçok rahatsızlığı da incirin iyi geldiği söyleniyor. İyi geldiği söylenen rahatsızlıklar kalp, bağırsak, mide ve kolestrol rahatsızlıklarıdır.” dedi.

Dikenli İncirin faydaları şu şekilde yer alıyor; “İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolarından kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.