TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bize düşen görev engelleri kaldırmak”

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2014 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Bize düşen görev engelleri kaldırmak”

Version:1.0 StartHTML:0000000266 EndHTML:0000012899 StartFragment:0000002798 EndFragment:0000012863 SourceURL:file://localhost/Users/G5/Desktop/1/halilibo%20ziyaret%20%2012'de/2009%20y%C4%B1l%C4%B1nda%20Adana%E2%80%99da%20engelli%20envanteri%20yapt%C4%B1k.doc @font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 

Başkan Yeni, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinledi.

 

 

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret ederek, insanın sadece engelli olarak doğmadığını, yaşarken de engelli olabileceğini belirterek, kendilerine düşen görevin engellilerin yaşam standardını yükseltmek olduğunu söyledi.

 

 

Başkan Yeni, “Bize düşen görev, engelleri kaldırmak. Keşke hiç engelli olmasa ama, bundan sonra bize düşen insani görev, siyasi duyarlılığın ötesinde, insani duyarlılık çerçevesi kapsamında her türlü yardımı yapmak.” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap ise, “Engelliler için ülkemizde yapılan çalışmaları 2002 yılı öncesi ve sonrası olarak ayırabiliriz. Mevcut hükümetin engelliler için gerçekten çok ciddi çalışmalar yaptı. Cumhuriyet döneminden bu yana engelliler yasası yoktu.” diye konuştu.

 

 

Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi Başkanı Halis Kassap’ı ziyaret etti. “Keşke hiç engelli olmasa...” diyen Başkan Yeni, siyasi duyarlılığın ötesinde, insani duyarlılık çerçevesi kapsamında engellilere her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, derneklerinin kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, dernekleri hakkında bilgi verdi. Başkan Kassap, “Adana’da belirli dernekler var, kendini halka tanıtmış, halk için gerçekten hizmet yapmış… Biz burada 2 bin 800 kişiye eğitim verdik. 6 – 7 bin tane tekerlekli sandalye dağıttık. Biz, Adana’da engellinin eli, kolu, sesi, kulağı olduk. Adana’da engellilerin topluma kazandırılması adına çok şey yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

KASSAP: “ADANA’DA 240 BİN ENGELLİ YAŞIYOR”

2009 yılında Adana il sınırları içerisinde bir araştırma yaptıklarını ve Adana’da 37 bin 589 engelli insanın yaşadığını tespit ettiklerini belirten Halis Kassap, “Dünya genelinde 1993 yılında 640 bin engelli insan yaşıyordu. Bu rakam dünyadaki savaş, terör, toplumsal olayların yanı sıra trafik kazaları sonucu 2013 yılında 1 milyon 180 bin insana çıktı. Yani 10 yıl içinde dünya genelinde engelli sayısı korkunç sayıda artış gösterdi.” dedi.

 

KASSAP: “EN ÇOK YANLIŞ TEDAVİ ENGELLİ BIRAKIYOR”

İnsanların en çok yanlış tedavi sonucu engelli kaldığını belirten Başkan Halis Kassap, bu konuda toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Halis Kassap, “Çocuk hastalıklarında erken teşhis kadar, doğru müdahale de çok önemli. Çünkü yapılan yanlış bir iğne, bir insanın hayatı boyunca engelli olarak yaşamasına neden olabilir.” diye konuştu.

 

KASSAP: “HÜKÜMET ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTI”

Konuşmasında ayrıca hükümetin engelliler için yapmış olduğu çalışmaları hatırlatan Başkan Kassap, “Engelliler için ülkemizde yapılan çalışmaları 2002 yılı öncesi ve sonrası olarak ayırabiliriz. Mevcut hükümetin engelliler için gerçekten çok ciddi çalışmalar yaptı. Cumhuriyet döneminden bu yana engelliler yasası yoktu. Mevcut hükümet 2005 yılında bir kanun çıkardı. Yaptığımız müracaatlarımız sonucu çıkarılan kanuna yerel yönetimlerin engelliler için ‘Erişebilirlik’ ve ‘Ulaşılabilirlik’ konularından yapması gereken hususlarda eklendi. Ancak maalesef AK Parti Adana Milletvekilimiz Sayın Mehmet Şükrü Erdinç bir önerge verdi ve bu iki madde 3 yıl daha ötelendi. 2015 yılının 7. ayına yerel yöneticilerin ‘Erişebilirlilik’ ve ‘Ulaşılabilirlik’ konularında üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorunda.” dedi.

 

KASSAP: “ADANA’DA 15 BİN 800 KİŞİ EVDE BAKIM ÜCRETİ ALIYOR”

Şuanda Adana’da 15 bin 800 kişinin evde bakım ücreti aldığını belirten Başkan Hassap, bu rakamın 26 binlerden giderek aşağı düştüğünü açıkladı. Konuyla ilgili yapılan müracaatların titiz bir şekilde incelendiğinin altını çizen Başkan Kassap yapılan çalışmalar sonucu haksız olarak evde bakım ücreti alanların maaşlarının iptal edildiğini kaydetti.

 

YENİ: “SADECE ANNE KARNINDAN ENGELLİ DOĞULMAZ”

İnsanların sadece anne karnından engelli olarak doğmadığını belirten Başkan Fikret Yeni ise, insanlar yaşarken de engelli olabileceğinin altını çizdi. Engelli sayısını azaltmak için anne karnındaki çocukların tedavi edildiğini belirten Başkan Fikret Yeni, “Biz kadere inanan insanlarız. Rabbim kimi insana hastalıkla, kimi insanı da engellilikle imtihan ediyor. Bize düşen görev ise, engelli insanların daha rahat bir yaşam sürmesi. Sosyal devlet anlayışı da zaten bunu gerektirir. AK Parti döneminde engeller ortan kaldırılıyor.” dedi.

 

YENİ: “EVDE BAKIM ÜCRETİ, ENGELLİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Evde bakım ücretinin hem engelliler için hem de engelli yakınları için çok önemli olduğunu belirten Başkanı Yeni, “Evde bakım ücreti, gerçekten bakıma muhtaç olan insanların yaşam kalitesini ve standardını yükseltiyor. Örneğin, mahallesinde bakıma ihtiyacı olan bir kadın, kendi mahallesindeki bir engelliye bakarak para kazanıyor. Bu durumdan her iki tarafı da memnun bırakıyor.” diye konuştu.

 

YENİ: “KEŞKE HİÇ ENGELLİ OLMASA...”

İktidar partisinin bir il başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak, engellilere evlerinde gösterilen ilgi, alaka ve yaşam standartlarının yükseltilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Yeni, “Allah’ım böyle yaşayan insanların sayısını düşürür inşallah. Bize düşen görev, engelleri kaldırmak. Biz bundan sonra inşallah, dernek olarak yapacağınız hizmetlerde yanınızda olacağız. Keşke hiç engelli olmasa ama, bundan sonra bize düşen insani görev, siyasi duyarlılığın ötesinde, insani duyarlılık çerçevesi kapsamında her türlü yardımı yapmak.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.