TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İncirlik'te grevin ayak sesleri

Adana İncirlik'te Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ne bağlı şirketlerde çalışan sendika üyelerinden 'grev' sesleri yükseliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2014 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İncirlik'te grevin ayak sesleri



 Türk Harb-İş Sendikası'nın Amerikalı şirketlerle yaptığı toplu sözleşme görüşmeleri tıkanırken, Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, şirketlerin Amerikan ekonomisinin iyiye gitmediğini savunduğunu söyledi.
  Adana İncirlik'te toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, görüşmelerin tıkandığını doğrulayarak, "931 sendika üyemiz İncirlik'te çalışıyor. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin açtığı ihaleyi alan Amerikalı şirketler bunlar. Daha önceden enflasyon farklarımız vardı. Biz sendika olarak bu enflasyon farkını talep ediyoruz. Ayrıca yüzde 2,5 oranında iyileştirme talebimiz var. Amerikalı şirketler ise yüzde 1 iyileştirme düşünüyor. Şirketler Amerika'da ekonominin zor bir dönemden geçtiğini söylüyor. Bizim teklifimiz ayağı yere basan bir teklif. Daha önce yaptığımız sözleşmenin sona erme tarihi bu cuma günü. Sonra bir ayda ara buluculuk süresi var. Bunlardan sonuç çıkmazsa grev hakkımız var" dedi.
  Genel Başkan Bozal, toplu sözleşme görüşmelerine bizzat katılmak için Adana'ya   yola çıktığını söyledi.
  Türk Harb-İş Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Demirer ise, "Sendikamızın iyi niyetli bir şekilde mevcut haklarımızı koruyan ve bunun yanı sıra yüzde 2.5 iyileştirme talebine karşılık işveren tarafı, Ocak ve Mart 2014 aylarında gerçekleşen yüzde 3.54 enflasyonun yerine yüzde 1 zam verebileceğini, bunun haricinde önceden 6 aylık olduğu şekliyle ücrete yansıtılan gerçekleşen enflasyonun bile ancak yüzde 80’ini verebileceğini, onu da yılda bir vereceklerini, bundan önceki toplu iş sözleşmelerinde üyelerimizin kazanılmış hakları olan ve bir defaya mahsus ödenen bin 600 dolarlık refah paylarının tamamen kaldırılması yönünde ciddiyetten ve iyi niyetten uzak bir teklif sunmuşlardır" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.