TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisin gündemi sivrisinek

Ceyhan Belediye Başkanı, Adana’da yapılan sivrisinekle mücadele çalışmalarının yeterli olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meclisin gündemi sivrisinek

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. oturumu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında tamamlandı. Yapılan oturumda gündeme ait toplam 9 gündem maddesi görüşülürken Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, sivrisinekle mücadele çalışmalarını ve Ceyhan’a yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili eleştirilerini sıraladı.

 

Gündem maddelerini geçmeden önce gündem dışı konuşmak üzere söz alan CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin geride kaldığını, ülkeyi yönetenlerin ve belediye meclislerinin artık ekonomiye yönelmesi gerektiğini söyledi.

 

ÇETİNKAYA: “KOMŞU ÜLKELERLE OLAN GERGİNLİK SON BULMALI”

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı’nı seçtiğini ifade eden Çetinkaya, “Şimdi ekonomi dünyası başta olmak üzere halkımız yeni seçilen cumhurbaşkanımızdan özellikle komşu ülkelerle olan gerginliği sona erdirmesini bekleyecek. Çukurova ve Adana’ya büyük darbe vuran Ortadoğu’daki savaşların bitmesi yönünde Cumhurbaşkanı’nın atacağı adımlar son derece önem taşıyor.” dedi.

ÇETİNKAYA: “ORTAK PROJE ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”

Adana’da ulaşım başta olmak üzere imar, çevre, şehircilik, deprem yönetimi konularında daha çok çalışılması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Ulaşım başta olmak üzere imar, çevre, şehircilik, deprem yönetimi konularına daha çok yoğunlaşmalıyız. Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve müdürlükler olarak ortak projeler üretmeliyiz. Yaban hayatı, Çukurova İlçesi Gelişme Konut Alanı, Seyhan’da ki imar problemleri ortada duruyor. Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne açılan davalar da bizi oldukça meşgul ediyor. Yaz dönemi neredeyse sona erdi. Bayramı ve tatili geride bıraktık. Artık yeni dönemin planlanması için birlikte kafa yormalıyız. Adana’nın refaha ve huzura ihtiyacı var. Bu huzur ancak halkın ve kenti yönetenlerin ayrıca demokratik kitle örgütlerinin aynı hedef ve amaç doğrultusunda birleşmesiyle oluşacaktır. Kentin ekonomik, kültürel, sosyal ve sportif her alanda daha ileri noktala ulaşabilmesi için işbirliğine ihtiyaç varsa bunun gerçekleşmesi için hepimize ayrı ayrı sorumluluklar düşüyor. Kentimizin geleceğini şekillendirecek 5 yıllık stratejik planı tartışmaya açmamız, bu çalışmayı yaparken parti ve fikir ayrımı gözetmeksizin çaba sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu aşamadan sonra alınan stratejik kararları gerekirse imar planları ile hayata geçirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

ÖZTÜRK: “LAVRA ÇALIŞMASI YAPILMADI”

Çetinkaya’dan sonra söz alan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise, sivri sinekle ilgili yapılan mücadele çalışmalarını eleştirdi. Başkan Öztürk, “Sivri sinek ile ilgili sorunun gerekçesi ve mazereti ne olursa olsun, işte yıl için seçim nedeniyle lavra mücadelesi yapılamadı, bu nedenle başarılı olunmadı diye değişik bahaneler ortaya sürüldü. Ama, buraya taşımadan önce ben kendi iyi niyetimi gösterdim ve Sayın Genel Sekreter Vekilimiz ile görüştüm. Görüşmemizde, bu konunun yetersiz olduğunu ve bu konuyla ilgili yetki devri varsa bize yapın, sinekle mücadeleyi biz yapalım diye ama yetki devri olmadığı ifade edildi.” dedi.

 

ÖZTÜRK, “EN ÖLDÜRÜCÜ HAYVAN SİVRİSİNEK”

Başkan Öztürk ayrıca dünyadaki ne öldürücü hayvanın sivri sinek olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, “Dünyadaki en öldürücü havyan nedir diye internetten araştırın. En öldürücü hayvan olarak sivrisinek karşınıza çıkar. Sivri sinek dünyada her yıl doğrudan 2,5 milyon, dolaylı yollardan ise 7 milyon insanın ölümüne neden olmaktadır. Sivri sinek ciddi bir hastalık taşıyıcısıdır.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Öztürk, konuyla ilgili konuşmasının sonunda ise, “Ve şuanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonun yeterli olduğu kanaatini taşımıyorum. Allah korusun sıtmanın sıfırlandığı Çukurova’da sıtma yüzünden bir yavrumuzun ölmesinde buradaki bütün meclis üyeleri sorumlu olacak.” ifadelerini kullandı.

 

ÖZTÜRK: “DAHA ÖNCEDEN SANAYİ SİTESİ OLARAK KARAR ALINMIŞ”

Başkan Öztürk konuşmasında ayrıca Ceyhan’nın Sarımazı bölgesine yapılması planlanan organize sanayi bölgesi ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Başkan Öztürk, “Konuyla ilgili araştırma yaptırdım. Bu meclisi hep birlikte yöneteceğiz. 1 bölü 5 binlik ve 1 bölü binlik olmak kaydıyla ilgili maddeyi geçirdik. Oysa 1 bölü binlik bizim burada yapma yetkimiz yok. Ve ben burada şunu ifade etmek istiyorum. O bölgede biz Ceyhan Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz. Biz orada kapatılan Sarımazı Belediyesi’nin daha önceden yapmış olduğu ve 2 bin dekarlık alan üzerinde sanayi bölgesi çalışmasını geçirmiş. Bütün belediye meclis üyelerimizi biz oraya götürdük ve orada brifing verdik. Uzlaşıya dayalı olarak bu şehri yeniden inşa edelim. Bu şehrin tamamını birlikte planlayalım. Hangi taraf sanayi alanı, hangi taraf gezinme alanı olacak bunun kararını meclis versin. Adana ve Ceyhan’ın menfaatleri doğrultusunda karar verelim. Bizim orada 2 bin dekarlık sanayi bölgesi alanımız var orada bir çalışma yapıyoruz. Ama bunun dışında hangi alanda organize sanayi bölgesi yapıyorsanız katkı koymaya hazırız.” dedi.

 

BAŞKAN SÖZLÜ: “SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE BAŞARILI BİR ADAMIM”

Ceyhan Belediye Başkanı döneminde yaptığı sivrisinekle mücadele çalışmalarının İmamoğlu ilçesine kadar götürdüğünü belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, geçmiş dönemlerde sivrisinekle ilgili çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Başkan Sözlü, “Sinekle mücadelede yüzde 100 başarılı olsaydık sineklerin nesli kururdu. Sineklerin yüzde 100’ünü kimse öldüremez çünkü bu tabiata aykırı.” diye konuştu.

 

BAŞKAN SÖZLÜ: “CEYHAN’DA İMAR DÜZENLEMESİ YAPMIYORUZ”

Başkan Sözlü, ayrıca Alemdar Öztürk’ün eleştirilerine de yanıt vererek, “Biz Ceyhan’da yen bir imar düzenlemesi yapmıyoruz. Organize sanayi bölgeleri ile ilgili olarak; bir yerde sanayi bölgesi varsa ve bunun yüzde 75’lilik doluluk oranını temin etmediyse, 2. Organize sanayi bölgesini yapmaya ilgili bakanlık müsaade etmiyor. Adana Organize Sanayi Bölgesi henüz yüzde 60’lık doluluk oranını ulaşamazken, enerji ihtisas bölgesinde yeni oluşacak yatırımlardan büyük sanayicilerin ötesinde orta boy sanayicilerinde istifade edebilme hususunda yeni bir organize sanayi bölgesinin yapılması noktasında geçmiş dönemde önemli çalışmalar yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN SÖZLÜ: “TÜRKİYE’DE BİR İLK YAŞANDI”

Adana Organize Saniye Bölgesi’nin doluluk oranına ulaşmadan, Ceyhan’a organize sanayi kurulduğunu belirten Başkan Sözlü, “Ceyhan’daki organize sanayi bölgesi Adana’daki sanayicilerin ve mevcut oda temsilcilerinin ki buna Borsa’da dahildir, Sayın Bakan Ömer Çelik başta olmak üzere Adana Milletvekillerinin de bu boşluğu delme noktasında, Zafer Çağlayan’da sanayi odası başkanları ile eski mesai arkadaşı olduğu için olumlu görüş vermiştir. Sonuç olarak Türkiye’de ilk kez bir şehirdeki sanayi odası doluluk oranına ulaşmadan ikinci bir sanayi sitesinin kurulmasına izin verilmiştir. O dönem imar düzenlemeleri, yeni Büyükşehir yasası yürürlükte olmadığı için İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır ve bizim vazifemiz öncelikli olarak bunun bir bölü 5 binliğini yapmaktır.” dedi.

 

BAŞKAN SÖZLÜ: “BİZ GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Başkan Sözlü konuşmasının sonunda ise, “Sonuç olarak 2 bin dekarlık o alanı Organize Sanayi Bölgesi olarak değil de Ceylan Sanayi Bölgesi diye ayrı tarife etmek de hazine arazilerinden hükümetin partisi mensubu bir belediye başkanı olarak bir destek alacaksanız biz bunu yine cani gönülden destekleriz. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptırım Adana’da meslek odalarının talebi ile ve bizzat Sayın Bakan’ın ve hükümetin milletvekillerinin ve tüm Adana’nın hem fikir olduğu bir yer. Burada bir art niyet içinde olmaktan kendimizi imtina ederiz ve kesinlikle art niyet içinde değiliz.  Zaten komisyonda olan bir konu, komisyondaki arkadaşların kanaat bildirecek.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.