TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kantin kiraları çok yüksek"

Adana Kantinciler ve Unlu Mamülcüler Esnaf Odası Başkanı Tunç, Adana'ya atanan İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar'ı ziyaret ederek, sıkıntılarını anlattı

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Kantin kiraları çok yüksek"

 

ADANA(İLKHABER) – Adana ESOB’a bağlı Adana Kantinciler ve Unlu Mamülcüler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, Sivas’tan Adana’ya atanan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı makamında ziyaret ederek, “Hoşgeldiniz”dedi.

Samimi bir şekilde karşılanan Başkan Tunç, Adana’da hizmet veren kayıtlı kantinci esnafının, okul kantinlerinde çocukların sağlığını herşeyden önde tutarak, özellikle Food Fast (Ayaküstü hızlı yiyecek), cips ve kola türü gazlı içeceklerin satılmaması konusunda hassas davrandıklarını ifade ederek, “Bizim için çocuklarımızın sağlığı herşeyden daha önde gelir. Bu konuda esnaflarımız son derece duyarlıdır. Zaten, bu konuda kantinleri sağlık müdürlüğümüz ile birlikte denetleme konusunda yetkimiz de var. Bu konuda, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürlüğü Yetkilileri ile sağlıklı ve dengeli beslenme hususunda istişarede bulunarak, sonuçlarını da esnafımıza yansıtacağız. Bu hususlarda, geçmişte olduğu gibi bugün de esnafımızı bilgilendiriyor, bilinçlendiriyoruz. Zararlı Food Fast ve cips gibi zararlı yiyecekler ile kola gibi gazlı içecekler yerine, sebze – meyve ağırlıklı doğal gıda satışına önem veriyoruz. Sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz. Bu proje, önceki dönem Milli Eğitim Müdürümüzden destek aldı. Yeni dönemde sizden de bu konuda destek istiyoruz.”dedi.

Tunç, okul kantin ihalerindeki yüksek rakamlar nedeniyle, esnafın sıkıntı yaşadığını, hizmetin kalitesinin düşmemesi için, kiraların makul seviyelerde tutulması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar da, kendisinin İstanbul’da değişik okullarda müdürlük yaparak sahadan yetişmiş olarak bugünlere geldiğini, bu göreve gelene kadar her kademede çalıştığını ve süreçleri yaşayarak geçtiğini ifade ederek, “Eğitim ve öğretim okullarında en çok ilgilendiğim iki konu öğrenci servisleri ve kantinlerdir. Bugüne kadar yaptığım her toplantıda bu konuları gündeme aldım. Orada da verdiğimiz talimat, kantinleri kurallarına uygun işletmek, eğitim – öğretimin bir süreci görmek, çocukla yüz yüze gelen kişi, kurum ve mekanların, eğitimin bir parçası olarak görülmesidir. Eğitim ve öğrencilerimizin lehine olabilecek her türlü uygulamaya da destek veririz.”diye konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.