TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gecikmenin suçlusu yüklenici firma

AK Parti adana il Başkanı Fikret Yeni Tufanbeyli'deki okul ile gili yanlı haberler yapıldığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gecikmenin suçlusu  yüklenici firma

 

ADANA (İHA) - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Eğitimde köklü değişikler bizim dönemimizde gerçekleşti" dedi. 

  İl Başkanı Fikret Yeni, Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki okulla ilgili olarak son günlerde basında maksatlı haberler yer aldığını belirterek, "Tufanbeyli ilçemizdeki lisenin en başından beri takipçisi olduğumuz zaten bilinen bir gerçek. Okulun, çocuklarımızın daha rahat ve kaliteli eğitim alabilmesi için tadilatı konusunda zaten daha önceden bir adım atılmış. Ancak yüklenici firmanın bunu gerçekleştirememesi sonucunda gecikme yaşanmıştır.

  Gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerekse Valilik Makamımız bu konuda ciddi bir çalışma yapmakta ve yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirme çabası içerisindedirler. Okulun tadilatının sürdüğü süre içerisinde, eğitimin aksamaması için başka bir okulda eğitime başlanacak. Daha sonra öğrencilerimiz kendi okullarına taşınarak eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmiş olacaklardır" dedi.

  Yeni açıklamasında şunlara yer verdi:

  "Burada tüm yapılanları görmezden gelerek maksatlı ve yanlı tavır takınılarak yapılan haberler,  tamamen hükümetimizi ve il teşkilatımızı hedef göstermek suretiyle, kamuoyu nezdinde karalama kampanyasına dönüşmüştür. Yanlı ve maksatlı olarak yapılan bu haberlerin bir ehemmiyetinin olmadığını, bu zamana kadar hükümetimiz tarafından yapılan yatırım ve hizmetler nazara alındığında, çok değerli Adana halkımızın gerçekleri bildiğini bir kez daha anımsatmak istiyorum.

  Eğitim alanında yaptığımız değişim ve dönüşüm zaten herkesin malumudur. Örneğin 2002 yılında eğitime ayrılan pay sadece 7.5 milyar lira iken, bugün bu rakam 47,4 milyar liraya yükselmiştir. 2014-2015 yılı Eğitim bütçesi ise 55,7 milyar olarak belirlenmiş olup, bu durum bile hükümetimizin eğitime verdiği önemi gözler önüne sermektedir. Tüm bunların yanında eğitimde yapılan köklü değişiklikler sadece bizim hükümetimiz döneminde hayata geçmiştir. 205 bini aşkın derslik, taşımalı eğitim, 99 yeni üniversite, 30 bin bilişim sınıfı, 1.754.000 adet ders kitabı, burs miktarlarında 10 kat artış ve daha sayamadığımız birçok değişim ve dönüşüm, hükümetimizin sadece eğitim alanında gerçekleştirdiği yeniliklerdir. Hükümetimizin halkımıza sağladığı, sadece eğitimde değil her alandaki yaşanabilir bir Türkiye imkanı, halkımızın teveccühü ile 12 yıldır bizi iktidarda tutmasının en büyük göstergesidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.