TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahlaksız saldırıyı kınıyorum

CHP’li Koza Yardımcı, Gürsel Tekin’e basın yoluyla yapılan saldırıya sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ahlaksız saldırıyı kınıyorum

 ADANA(İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e, hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazetenin yaptığı habere tepki gösteren İstanbul 11. Dönem İl Genel Meclis Üyesi Koza Yardımcı, “Sayın Gürsel Tekin’e yapılan bu ahlaksız iftirayı kınıyorum” dedi.

“ONURLU MÜCADELE ETSİNLER”

Gürsel Tekin’le ilgili aslı olmayan haber nedeniyle açıklama yapan Koza Yardımcı, saldırıyı CHP’yi yıpratmak için kişilerin hedef alınması olarak yorumladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin’e, kurultay öncesinde, basın yoluyla yapılan bu saldırının manidar olduğunu belirten Yardımcı, “Genel Sekreterimiz Sayın Gürsel Tekin, iftiraya uğradığı ve kendine bu iftirayı atanlarla mücadele etmek için TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyerek onurlu bir davranış sergiledi. Aynı davranışı, hırsızlıkla suçlananlar, çocuklarının usulsüz işleriyle anılanlar sergileyemedi. Asıl yargılanması gerekenler kanunsuz işlerini devam ettirirken, CHP’nin lider isimlerine yapılan bu saldırılar, iftiradan öteye gidemez” dedi.

BASIN AHLAKINA SIĞMIYOR

Aynı zamanda Türkiye Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan Koza Yardımcı, bazı basın mensuplarının köpeksiz köyde değneksiz gezmesinin, AKP zihniyetinin hukuksuzluğu ve ahlaksızlığı meşrulaştırmasının sonucu olduğunu ileri sürdü. Basın konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti’ne de çağrıda bulunan Yardımcı şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatına damga vurmuş isimlerin, bu şekilde iftira ve yalan haberlerle yıpratılmak istenilmesi, o yayın organının hizmet ettiği yerlerle ilgilidir. CHP’yi hak ettiği yere taşımak için gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’e karşı başlatılan bu kampanya, basın yayın ilkelerine ve ahlakına da uymamaktadır. Bu kurum ve kişilerle aynı meslek adı altında anılmaktan utanç duyduğumu da bildirmek istiyorum. Türkiye Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu iftirayı yapan basın kuruluşu ve yalan haberi yapanlarla ilgili gerekli işlemi yapacağına inanıyorum.”

BASIN YASASI AYAKLAR ALTINA ALINDI

Yapılan yayının, Türkiye tarafından da kabul edilen Basın Ahlak Yasası’na aykırı olduğunu vurgulayan Yardımcı, “Türkiye için de geçerli sayılan, 14 Şubat 1952’de Uluslararası Basın Enstitüsü’nün ve 24 Temmuz 1960’da, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın ortak girişimi sonucu, gazeteciler ve yayın kuruluşları temsilcileri tarafından imzalanarak, kabul edilen Basın Ahlak Yasası’nın, ‘Şahıs, müessese ve zümreler hedef tutulan yazılarda galiz kelimeler kullanılamaz, şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapılamaz. Şahıslar, müesseseler veya zümreler aleyhine iftira ve isnatta bulunulamaz. Haberlerde ve olayların yorumunda hakikatlerden tahrif veya kısaltma yoluyla maksatlı olarak ayrılanamaz, doğruluğu şüphe uyandırabilen ve tahkiki gazetecilik imkanları içinde bulunan haberler, tahkik edilmeden ve doğruluğuna emin olunmadan yazılamaz’ hükümleri, bu haberler neticesinde ayaklar altına alınmıştır” diye konuştu.

DOĞRU HABERE SİBER SALDIRI GİRİŞİMİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptığı haberini duyuran haber sitelerine de, siber saldırılar yapıldığına dikkat çeken Koza Yardımcı, hiçbir saldırının, kamuoyunun doğruları öğrenmesinin önüne geçemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.