TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir: Tayinler kıyıma dönüştü

Orman sendikalarından rotasyon tepkisi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demir: Tayinler  kıyıma dönüştü

 

ADANA (İHA) - Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam Sen) Adana Şube Başkanı Yılmaz Demir, Orman Bölge Müdürlüğünde rotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinlerin kıyıma dönüştüğünü ileri sürdü. 

  Demir, yaptığı basın açıklamasında Orman Mühendisleri Odası ve ormancılık alanında faaliyet gösteren örgütlü sendikalarca yürütmenin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay'da dava açtıklarını belirterek, 'Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik' ile binlerce çalışan ve ailelerinin adeta sürgün edildiğini öne sürdü. Zorunlu rotasyon uygulaması adı altında hukuka aykırı atamalarla adeta kıyım yapıldığını dile getiren Demir, "Atamaları yapan yöneticiler durumu izah edememekte, yapılan işlem için sadece, 'Bakan'ın talimatı' diyebilmektedirler" şeklinde konuştu.

  Rotasyon kapsamında olmayan çalışanların dahi keyfi atamalara tabi tutulduklarını savunan Demir, yangın açısından kritik olan şu günlerde yangın tecrübesi olmasına bakılmaksızın yapılan atamalarla hem ormanların hem üyelerinin riske atıldığını söyledi.

   Basın açıklamasına TMMOB Orman Mühendisleri Odası, Türkiye Ormancılar Derneği, Türk Tarım Orman-Sen ve Tarım Orman İş Sendikası da destek verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.