TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Özel okullara ihtiyaç var”

ERATA Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, tüm eğitim kurumlarının öncelikli amacının kaliteli insan yetiştirmek olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Özel okullara ihtiyaç var”

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- ERATA Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, Türkiye’de devlet okullarının eğitim seviyesini yükselttiğini ancak, ülkedeki ihtiyacın tamamını devlet okullarının karşılayamadığını söyledi.

 

Devlet okullarının, eğitim seviyelerini yükseltmesinin Türkiye için çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Altaylı, Türkiye’nin eğitim konusunda geldiği son noktayı değerlendirdi.

 

DEVLET OKULLARI EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTTİ”

Devlet okullarının eğitim kalitesini artırdığını ancak, ülkedeki tüm ihtiyacı karşılayamadığını belirten Taha Altaylı, “Türkiye’de devlet okullarının eğitim seviyelerini yükseltmesi inanılmaz bir güzellik. Ancak devlet okulları bütün ihtiyacı karşılayamıyor. Ortaya çıkan bu eksikliği ise özel okul ve kolejler gideriyor.” dedi.

 

ÜLKEDE KALİTELİ ÖZEL OKULLAR OLMAK MECBURİYETİNDE”

Türkiye’de kaliteli özel okulların olması gerektiğinin altını çizen Altaylı, “Önemli olan Türkiye’deki bütün iktidarların ve Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi, önemli insan yetiştirmek. Kaliteli insan yetiştirecek her eğitim kurumu, bu ülkeye hizmet edecek bir yapıdır. Onun için bizde özel okul olarak bu hassasiyetlerle hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

 

DEVLET ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Eğitim konusunda devlete kadar, özel sektöre de büyük görevler düştüğünü belirten Taha Altaylı, “Her şeyi devletten beklememiz gerektiğini artık öğrendik. Devlet elinden gelenin maksimumunu yapıyor. Ama özel sektör olarak çok kaliteli, özel okulları açıp, yaygınlaştırıp; kaliteli eğitim vererek o seviyeyi de bütün özel okullar arasında rekabet halinde arttırabilirsek, bundan neticede ülke kazanacak.” dedi.

 

DERSHANELERİN KAPATILMASINI DOĞRU BULUYORUM”

Taha Altaylı dershanelerin kapatılması konusunu ise doğru bulduğunu ve bu konuda hükümeti desteklediğini belirterek, “Dershaneler konusunda hükümetin söylediğinin aksinde bir şey söyleyebilmek bence de mümkün değil. Türkiye’de sistemi daha doğru bir altyapı üzerine oturtmak lazım. Bence şuan gelinen nokta doğru nokta.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.