TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyyübiye Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi

Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması Ödül Töreni GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eyyübiye Belediyesi   bir ilki gerçekleştirdi

p { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }

Sedat ATİLLA


ŞANLIURFA(İLKHABER) -  5 bin kişilik salonun tıka basa dolduğu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve tablet gibi hediyeler veren Eyyübiye Belediyesi, Türkiye genelinde ilk kez böyle bir projeye imza attı.

GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen 1. Geleneksel Kur’an-ı Kursları arası bilgi yarışması ödül törenine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Necip Özgökçe, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Eda Çakmak,  Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Merkez ilçe müftülerinin yanı sıra Eyyübiye İlçesine bağlı Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Bu yıl 1’cisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Kur’an Kursu bilgi yarışması ödül töreninde unutulmaz anlar yaşandı. 1. Geleneksel bilgi yarışması ödül töreni Balıklıgöl Platosunda yapılan yürüyüşle başladı.

Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi ve ilçe Müftülüğü’nün düzenlediği yarışmaya 333 Kur’an kursundan toplam 11 bin 560 öğrenci katıldı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı bilgi yarışması ödül töreni öncesi, öğrenciler tarafından kurulan sahnede oyunlar sergilendi.

5 bine aşkın yediden yetmişe kişinin katıldığı ödül töreninde anlamlı konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yaptı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Açık’ın ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sahnede söz aldı.

Başkan Ekinci yapmış olduğu konuşmasında; “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” Cebrail’in getirdiği bu ilk emirden de anlaşılacağı üzere okumak, en başta varlığın anlamlandırılmasıdır. Varlığı anlamlandırmayan bilgi temelinden ise medeniyet doğmaz. Sömürü düzeni doğar. Maneviyattan yoksun bir gençlik doğar. Annesine, babasına, ailesine, vatanına, milletine hayrı olmayan bir nesil doğar.

Sevgili Kur’an talebeleri, sevgili Kur’an dostları, saygıdeğer Eyyübiyeliler…

1’inci Kur’an Okuma ve Öğretme Günleri etkinliğimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz

“Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarf edenler, asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler. Çünkü Allah, onların mükâfatlarını tam öder ve lütfünden onlara fazlasını da verir. Çünkü O, çok bağışlayan, şükrün karşılığını bol bol verendir.” Ayeti Kerimesi’nde de ifad edildiği gibi, Yüce Allah’ın kitabını okuyanlar övülmüş ve namaz kılmak gibi ibadetlerden sayılmıştır.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V)’de, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir” şeklinde buyurarak Kur’an’ı öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye etmiştir.

Anlaşılacağı üzere Müslümanlar olarak Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda bir ayrıcalığı vardır. Dolayısıyla dini hizmetlerin, Kur’an’ın ve Kur’an kurslarının biz AK Belediyeler açısından da ayrı bir yeri vardır.  

Çok değil bundan yaklaşık 18 yıl öncesine kadar Kur’an kursları ve imam hatipler birer irtica yuvası olarak yansıtılıyor, çocukların dinlerini öğrenmelerine engel olmak için türlü sıkıntı ve eziyetler çıkarılıyordu. Bu statükocuların hakim olduğu yılların ardından millet-devlet bütünleşmesinin sağlandığı bu yıllara şükürler olsun ki eriştik. 12 yıllık AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşu sayesinde artık o günler geride kaldı. Elimizdeki bu günlerin kıymetini bilmek ve Kur’an sevgisini gelecek nesillere eriştirmek için hiç şüphesiz bu konunun özendirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Ekinci’nin sonra sahne alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’te kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek yapılan bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu, tiyatro oyunları sergilendi. Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda ödül törenine geçildi. Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere Bilgisayar, Notebook, tablet, bisiklet, futbol topu gibi onlarca hediye armağan edildi. Ödülleri Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başta olmak üzere diğer protokol üyeleri verdi. 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.