TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meme kanserinde erken tanıya maketli destek

Adana Rotary Kulübü ve ABD San Antonio Rotary Kulübü'nün ortak küresel bağış projesi kapsamında hibe edilen meme maketlerinin teslimi Adana Halk Sağlığı yetkililerine yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2014 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2014 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meme kanserinde erken   tanıya maketli destek

 

 

ÇİĞDEM KARA

ADANA(İLKHABER)-Hilton Oteli'nde düzenlenen teslim törenine Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, Müdür Yardımcısı, Dr. Tanju Altunsu, Kanser Şube Müdürü Dr. Bahadır Coşkun, Adana Rotary Kulübü Başkanı Turgut Parlak ve kulüp üyeleri katıldı.  Adana'da da yapılan istatistiklerde kadınlarda en fazla görülen kanser türü olan meme kanserinin erken tanı tedavisinde kullanılan ve büyük katkısı olan meme maketleri teslimi törenle yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Adana Rotary Kulübü Başkanı Turgut Parlak, "Geçtiğimiz dönemde Başkanımız Tolga Tutaş'ın ve üyelerin yaptığı çalışmalarla başlayan proje sonuçlandı. ABD San Antonio Rotary Kulübü ile ortak yaptığımız küresel bağış projesi kapsamında hibe edilen meme maketleri geldi ve teslimini yapıyoruz. Kulübümüz tarafından hibe edilen bu meme maketlerini en doğru şekilde erken tanı eğitimlerinde kullanacağına inandığımız ve bu konuda müteşekkir olduğumuz Adana Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Alper Acil'e, Müdür Yardımcısı Tanju Altunsu'ya ve Kanser Şube Müdürü Dr. Bahadır Coşkun'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Dr. Alper Acil ise Rotary Külübü üyelerine Adana'da yapılan çalışmalar ve özellikle meme kanseri ile ilgili yapılan eğitimler hakkında kısa bir sunum yaptı. Meme kanserinin dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu vurgulayan Dr Alper Acil  "Sağlık Bakanlığı verilerine göre meme kanserinin dünyada ortalama insidansı yüz binde 38-40 iken Avrupa'da bu oran yüz binde 66-67, ülkemizde ise ortalama yüz binde 38-40 civarındadır. Kanser Daire Başkanlığı verilene göre Türkiye genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseri, erkeklerde ise akciğer kanseri olduğu açıklandı. Bu nedenle de Bakanlık, taramaların ücretsiz olarak yapıldığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerini (KETEM) kurdu." ifadesini kullandı. 

Yaptığımız eğitimler artarak devam ediyor diyen Acil, sözlerini şöyle tamamladı. "Bu birim 2012 yılında kuruldu. Kurulduğu yıldan bu yana yaptığımız eğitimlerle gittikçe daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Adana Rotary Kulübü'nün yaptığı bu meme maketi bağışıyla çalışmalarımız ve yaptığımız eğitimler yerine daha iyi ulaşacaktır. Bu vesile ile bağışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bağış sayesinde, yapılan istatistiklerle kadınlarda görülen bu %30 luk oranın da azalacağına inanıyorum"

Yapılan konuşmaların ardından hibe edilen 15 adet meme maketi Başkan Turgut Parlak ve Geçmiş Dönem Başkanı Tolga Tutaş tarafından Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil'e teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.