TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saygı duyulacak azim

Trafik kazasında yaralanan, ancak iyileşemeyen açık lise öğrencisi genç, evde yatarak sınavına girdi

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2014 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2014 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Saygı duyulacak azim

   Saygı duyulacak azim

 

 

 

Bir kaza sonucunda yaralanan Özkan Altan, Milli Eğitim’e başvurarak, yattığı yerden açık lise sınavına girdi. Eve gelen bir görevli soruları okurken, diğer görevli de cevabı soru kağıdına işaretledi. İlk kez böyle bir şey gördüğünü söyleyen Altan,” Sakat kaldığım için sınava giremeyecektim. Ama Milli Eğitim sayesinde sınava girdim. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

  ADANA (İHA) - Adana'da trafik kazası sonucu yaralanan açık lise öğrencisi sınava kadar iyileşemeyince evde yatarak sınava girdi. Eve gelen görevlinin biri soruları okudu, diğeri ise cevapları işaretledi. 

  Açık lise öğrencisi 21 yaşındaki Özkan Altan, 1 Temmuz 2014 günü halasının oğlu Murat İşbilir (15) ile motosikletle gezmeye çıktı. İşbilir'in kullandığı motosiklet Gülbahçesi Mahallesi'ne geldikleri sırada ara yoldan çıkan bir araca çarptı. Çarpma sonucu İşbilir aracın kaportasına çarparak yere düşerken Altan aracın camlarından içeri girdi. Olay yerine sağlık ekipleri geldi ancak İşbilir olay yerinde hayatını kaybetti. Altan ise ambulans ile hastaneye kaldırıldı. İki hafta hastanede yatan Altan hayat mücadelesini kazandı. Kaza sonrası burnu parçalanan, sol ayağı ve sağ kolu eliyle birlikte kırıldı.

  Aradan 55 gün geçmesine rağmen Altan'ın ayağı ve eli iyileşmedi. Açık lisede eğitimine devam eden Altan, sınav günü yaklaştığı için kara kara düşünmeye başladı. Altan iyileşmediği için okulda sınava girmeyeceğinden internette yaptığı araştırmada, evde sınava girilebileceğini öğrendi.

  Bunun üzerine bir dilekçe ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Yapılan başvuru üzerine yetkililer Altan'ı evinde ziyaret edip durumunu kontrol etti. Yapılan inceleme sonucu Özkan Altan'ın yasa gereği açık lise sınavının 24-25 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3 oturumuna evde iki görevlinin huzurunda girmesine karar verildi.

 

  BİR GÖREVLİ SORUYU OKUDU, DİĞERİ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLEDı

  Bunun üzerine sınav günü bir kurye polis ile birlikte eve gelip Altan'ın soru kitapçığını ve cevap anahtarını getirdi. Bir süre sonrada iki görevli Altan'ı sınavına katılmak için eve geldi. Altan geçirdiği kazada ayağı, kolu ve eli parçalı kırıldığından doktor iyileşene kadar oynatılmaması gerektiği uyarısını yaptı. Bu nedenle gelen görevliler yatan Özkan Altan'ın yanı başına oturdu. Sınav saati 09:30'a geldiğinde görevlinin biri soruları okudu Altan soruyu dinleyip doğru şıkkı söyledi, diğer görevli de cevap kağıdına işaretledi.

 

  "İLK KEZ BÖYLE BİRŞEY GÖRÜYORUM, YOKSA BEN SINAVA GİREMEZDİM"

  Özkan Altan trafik kazasında halasının oğlunun öldüğünü kendisinin ise sakat kaldığını belirterek, "Kazadan sonra sol ayağım ve sağ elim kırıldı. İki hafta hastanede yattım. Temmuz'un başında kaza olmasına rağmen Ağustos sonuna gelmemize rağmen iyileşemedim. Açık lisede okuduğum için sınava nasıl gireceğimi düşünürken araştırma yaptığımda sakat olunduğu zaman evde sınava girebileceğimi öğrenip milli eğitim müdürlüğüne başvuru yaptım. Eve gelip beni gördüler ve daha sonra evde sınava girebileceğimi söylediler. Ben bu halde okula gidip saatlerce oturarak sınava giremezdim ayağımı bükmem kesinlikle yasak. Ayrıca sağ elim kırık olduğu için yazı da yazamıyorum. Evde yatarak sınava girme imkanı tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Ben okuyup öğretmen olmak istiyorum. İlk kez böyle bir şey görüyorum" dedi.

 

  "ÖĞRENCİLERİN BAŞVURMASI HALİNDE EVDE SINAV HİZMETİ VERİYORUZ"

  Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nasif Önder ise Özkan Altan'ın daha önce trafik kazası geçirip sakat kaldığı için kendilerine başvurduğunu anlatarak, "Yapılan başvuru üzerine evde yaptığımız incelemede gencin sakat olduğu saptanmış ve evinde sınava girmesine izin verilmiştir. Açık lisede okuyan öğrencimiz 3 oturum halinde sınava evinde girdi. Şunun bilinmesinde fayda var. Bakanlığımız hasta ya da sakat olan vatandaşlarımızın RAM'ın uygun görüşüyle evlerinde sınava girebilmekte. Hiçbir vatandaşımızın öğrenim hakkından mahrum etmemektedir. Bu yönde gelen talepleri incelemek şartıyla olumlu karşılamaktayız. Bugünde öğrencimizin hem ayağı hem de kolu kırık, burnu kırık olduğu için iki öğretmen görevlimiz eve gelerek öğrencimize yardımcı oldu" diye konuştu.

  (FKE-ÖK-Y)

 

24.08.2014 09:26:11  TSI

NNNN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.