TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARIYA KÖSTEK

Türkiye’nin her yanında müdürler haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle seslerini yükseltirken, şaşırtacak bir örnek de Adana’da yaşandı. Çalışma hayatı başarı, teşekkür, takdir ve ödüllerle dolu olan, başarısı da dönemin valileri, kaymakamları, milli eğitim müdürleri tarafından verilen belgelerle taçlandırılan bir müdür de puanı düşük olduğu, yani “başarısız” olduğu gerekçesiyle müdürlük hakkı elinden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BAŞARIYA KÖSTEK

Süreyya URİ

ADANA (İLKHABER) - Çalışmalarını görüp, tanık olanlara,   “Bu kadarı da olmaz” dedirten olay Adana’nın Şakirpaşa Mahallesi’ndeki Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’nde yaşandı. 

KİM BU YÖNETİCİ?

Bu “başarısız!” müdürün kim olduğunu biraz açalım.

Hayatının 25 yılını yöneticilik yaparak geçiren ve üstelik yaptığı işin de en iyisini yaparak , çalışmalarını teşekkür, takdir belgeleriyle taçlandıran Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni,  Yüksek Lisans eğitimi de yaptı.

25 Yıllık idarecilik hayatında 20 Yıl Müdür Yardımcılığı, 5 yıl da Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptı.  Yayımlanmış ders kitabı da bulunuyor. Güzel Konuşma Yazma isimli ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’ndan geçmiş.  Okulda ders olarak müfredata girmiş ve 1998-1999 yıllarından başlanarak 5 yıl okullarda ders kitabı olarak okutulmuş.

Bu “başarısız!” müdür bununla da kalmamış 2009 yılında Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü olmuş, Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü’nü kurmuş. Bu kulübün Bayanlar Hentbol takımı şu anda 1. ligde oynuyor, Milli takıma 8 sporcu kazandırdı. Şu anda 470 adet lisanslı sporcusu bulunan bu kulüp Taekwondo’da Türkiye derecesi yaptı. Bununla da yetinmedi Romanya ve Bükreş’te üçüncülük aldı, bununla da yetinmedi  Uluslararası İsveç Turnuvası’nda ikincilik aldı, bununla da yetinmedi Balkan Şampiyonasında birincilik aldı. Muaythai’de 36 kilo yıldızlarda Akdeniz Bölge Şampiyonu çıkardı.

Sadece sporla uğraşmadı tabi ki yaptıkları SODES projesiyle yoğun göçle Doğu ve Güneydoğu’dan gelen kadınlara kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimi verdiler. Eğitim alan bu kadınlar evlerinde kültür mantarı üretip bugün para kazanır hale geldi.  Yaptıkları AB projesiyle ülkemizi İspanya, İtalya, Romanya ve Portekiz’de tanıttı.

Görev süresi boyunca okul bahçesine kendi imkanlarıyla  150 kamyon toprak getirtip hemen hemen tüm meyve ağaçlarından 600 adet ağaç ekimini gerçekleştirdi.  Damlama sulama sistemi yapıldı. 85 metre artezyen kuruldu. Böylece devlet yıllık 30 bin lira su parası vermekten kurtuldu. Bahçelerde sulama  işlemi artezyenle sağlanarak önemli bir tasarruf gerçekleştirildi.

Şakiripaşa Halk Eğitim Merkezi 11 bin 500 vatandaşa mesleki eğitim kursları, okuma yazma kursları ile açık orta ve lise eğitimleri verdi

Dershaneye gidemeyen orta ve lise öğrencilerine üniversiteye hazırlık ve TEUK  kursları ücretsiz olarak verildi.

Valilikle elbirliği yapıldı. Sevgiye Uzanan Eller Projesi’ne destek verilerek 2010 yılından bu yana devam eden proje kapsamında çocukların tamamına ayakkabı, eşofman forma verildi. Bu çocukların tamamı, yüzmeye, tiyatroya sinemaya, kartinglere götürüldü.

Adana’da Halk Eğitimlerin içinde Beyaz Bayrak alan tek eğitim kurumu Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi oldu.

Şimdi bu müdür “başarısız!” değil de ne olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.