TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÖNÜLLÜ AĞAÇ SULAMA NÖBETİ

Hastane bahçesine ağaç fidanı diken çevre gönüllüleri her gün kendi imkanları ile ağaçları gelip suluyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
GÖNÜLLÜ AĞAÇ SULAMA NÖBETİ

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan ve hastane ek bina yapımı için kesilmek istenen ağaçlar önce evlat edindi, sonra ise bu ağaçları evlatlık alan kişiler yine aynı bahçe içerisine yeni ağaç fidanları dikerek ağaç nöbeti tutmaya başladı.

Adana’da bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan yaklaşık 150 ağacın kesilmek istenmesine tepki olarak hastane bahçesine yeni ağaç fidanları dikti. Dikilen ağaç fidanlarının kurumaması içinde 5’er kişilik sulama gurupları oluşturuldu. Oluşturulan sulama gurupları her gün dönüşümlü olarak hastane bahçesine gelip sulama nöbetini tutuyor. Sulama nöbeti tutan sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ağaçları suladıktan sonra bir süre alanda bekleyerek daha sonra hastane bahçesinden ayrılıyor.

Sivil toplum kuruluşu üyeleri kesilmek istenen ağaçlara ve yeni diktikleri fidanlara sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Çok sayıda fidanı yeni toprağa diktiklerini anlatan sivil toplum kuruluşu üyeleri, “Bizler kentte nefes alabileceğimiz yeşil alanların oluşturulmasını istiyoruz. Ancak var olan yeşil alanlarımızda kesilmek isteniyor. Bizler çevre dostları olarak yeşil alanlarımıza sahip çıkıp yeni yeşil alanlar oluşturacağız. Buraya diktiğimiz fidanlarımızı arkadaşlarımızla tamamen gönüllülük esasına dayanarak nöbetleşe suluyoruz. Her gün bir grup arkadaşımızla gelip sulama işlemimizi gerçekleştiriyoruz” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.