TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANA’DA MEB YASASI TEPKİSİ

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri tarafından MEB'in eğitim alanında son yaptığı değişikler ile birçok kişinin mağdur olduğuna dikkat çekmek için İnönü Parkı'ndan 5 Ocak Meydanı'na kadar yürüyüp geri geldi ve basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANA’DA MEB YASASI TEPKİSİ

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) MEB'in eğitim alanında yaptığı son değişikliler, Adana’da eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri tarafından MEB'in eğitim alanında son yaptığı değişikler ile birçok kişinin mağdur olduğuna dikkat çekmek için İnönü Parkı'nda 5 Ocak Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.  Buradan grup tekrar İsmet İnönü Parkı’na kadar yürüyüş düzenleyen eğitimciler burada bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse burada yaptığı konuşmada, MEB Yasası ile birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görevden alındığını savundu. İl Milli Eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildiğini dile getiren Köse, “Merkez teşkilatında bulunan  şube müdürleri de görevden alınarak uzman yapıldı. Bu şekilde yıllarca bilgisi, tecrübesiyle bakanlığı yönetenler geri hizmete alındı. Bu yasanın akabinde yönetici atama yönetmeliği tam anlamıyla kadrolaşmanın diğer adı oldu. Bir anda kariyermiş, liyakatmış, beceriymiş, bilgiymiş hepsi yerle yeksan edildi. Yöneticiler kazanılmış haklarını kaybetti, hepsinin sosyal statüleri bir kanunla ellerinden alındı.” dedi.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz yaptı. MEB'in 250 bin öğrenciye 800 milyon TL destek vereceğini belirttiğini söyleyen Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet  Karagöz ise, MEB'in mevcut pozisyonda ancak fakirden alıp zenginin kesesini doldurmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi. Eğitimde devletin herkese eşit şartlarda ve parasız olarak sunması gerektiğini vurgulayan Karagöz, eğitimde yaşanan bu haksız uygulamalar boyun eğmeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 

Açıklamanın ardından grup sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.