TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiralık ev kalmadı

Adana’da kiralık evler artık altın fiyatları ile neredeyse eş değer oldu. Ev kiralamakta, boş ev bulmak çok zorlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kiralık ev kalmadı

Kiralık ev kalmadı

Suriyelilerin Türkiye’ye gelmesi ile müstakil kiralık ev fiyatların ciddi miktarda artış yaşandı. Adana içerisinde ev kiralamak isteyen vatandaşlarımız ise boş ev bulamadığı ileri sürüldü.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı. Uçar, son dönemde Adana ve çevre ilerinde Suriyeliler nedeni ile kira fiyatlarının arttığını söyledi. Özellikle Adana’da artan kira fiyatlarının yanı sıra kentte kiralık boş ev kalmadığını da aktaran Uçar, “Kiraların bir hayli yükseldiği bir döneme girdik. 200, 300 liralık evlerde otomatik olarak 500 ila 600 liraya çıktı.” dedi.

Adana’da neredeyse hiç boş evin kalmadığını belirten Uçar sözlerini şöyle sürdürdü, “Adana’da şu an hiç boş ev yok diyebilirim. Denizden, yayladan insanlarımız dönmektedir. Okulların açılması ile denizler ve yaylalar boşalır. Biz özellikle bu dönemde kiralık ev bulmakta ciddi sıkıntı. Yaşıyoruz. Hem kiralar çok yüksek hem de kiralık ev bulamıyoruz. Boş ev yok denilecek kadar az. “ ifadelerini kullandı.

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da ev kiralarında ciddi oranlarda artış yaşandı. Suriyeli mültecilerin kent içerisinde ev kiralaması ile fiyatlar artarken, artan fiyatların yanı sıra birde boş ev bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı. Uçar, son dönemde Adana ve çevre ilerinde Suriyeliler nedeni ile kira fiyatlarının arttığını söyledi. Özellikle Adana’da artan kira fiyatlarının yanı sıra kentte kiralık boş ev kalmadığını da aktaran Uçar, “Kiraların bir hayli yükseldiği bir döneme girdik. Özellikle biraz daha kenar mahalleler de Denizli mahallesi, Sümer, Ziyapaşa ve benzeri mahallelerde daireler yerine müstakil evlerde yaşıyorlar. 20 kişi bir evde kalıyorlar. 200, 300 liralık evlerde otomatik olarak 500 ila 600 liraya çıktı. Suriyeliler bu kirayı verdikleri için ev sahiplerinin tercihi de Suriyelilerden yana oluyor.  Ancak birkaç ay kiraları düzenli ödeyip daha sonra ödememeye başlıyorlar. Ev sahipleri çok ciddi hakaretlere de mağruz kalıyorlar. Gördüğümüz örnekler var. Buda bizim emlak sektöründe de ciddi sıkıntılara yol açıyor.” dedi.

KİRALIK EV TUTMAK İSTEYENLER MAĞDUR

Suriyelilerin mahallelerde uyum sorunu yaşadığını da hatırlatan Uçar, “Bunun yanı sıra Suriyelilerin gelmesi ile belli hastalıklarda beraber geldi. Bizler çocuk işçiliğinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Ancak işyerlerinde yollarda çocuk işçiliği ile karşılaşıyoruz. Yaşadıkları ortamlar çok kötü ortamlar. Ciddi anlamda hastalık yayıyorlar. Bizler Suriyeliler gelsinler gelmesinler demiyoruz. Çünkü gerçekten Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. O insanları sokağa atacak halimiz yok ama kamplarda yaşamaları hem kendi sağlıkları açısından hem de bizim çevre sağlığımız açısından çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ciddi alamda da mahallelerde de uyum sorunu yaşıyorlar.  Bizim kendi kiralık ev tutacak vatandaşlarımızı çok ciddi sıkıntıya sokuyorlar. “ diye konuştu.

VASIFSIZLAR ADANA’DA

Maddi durumu iyi olan Suriyelilerin Adana yerine Mersin, İstanbul, Antalya gibi bölgelere yerleştiğini işaret eden Uçar, Vasıfsız ve maddi durumu kötü olanların ise Adana’da yaşamlarını sürdürdüğünü kaydetti. Uçar, “ Biraz parası olanlar mersinde yaşıyorlar. Gerçekten durumları çok kötü olanlar var. Buda ülke ekonomisine baya ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Özellikle Adana bölgemiz için ciddi sıkıntılar var.  Parası olanlar Mensin’de, İstanbul’da, Antalya’da yaşarken Adana’ya parasız ve en vasıfsız olanlar geldi.” ifadelerini kullandı.

HİÇ BOŞ EV YOK

Adana’da neredeyse hiç boş evin kalmadığını belirten Uçar sözlerini şöyle sürdürdü, “Adana’da şu an hiç boş ev yok diyebilirim. Denizden, yayladan insanlarımız dönmektedir. Okulların açılması ile denizler ve yaylalar boşalır. Biz özellikle bu dönemde kiralık ev bulmakta ciddi sıkıntı. Yaşıyoruz. Hem kiralar çok yüksek hem de kiralık ev bulamıyoruz. Boş ev yok denilecek kadar az. Suriyeli vatandaşlar kendi üzerlerine ev alamıyorlar.  Ancak güvendikleri bir ailenin üzerine alabiliyorlar. Yada ortaklık yöntemiyle şirketlerde ortaklık yapabiliyor.  “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.