TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargının üzerinden nüfuzunuzu çekin

Adana Baro Başkanı Çıtırık, yeni adli yıl nedeniyle verilen kokteylde iktidara çağrıda bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yargının üzerinden  nüfuzunuzu çekin

Yargının üzerinden

nüfuzunuzu çekin

ADANA (İLKHABER) - 2014-2015 Adli Yıl açılış kokteyli, baro tesislerinde yapıldı. Adana Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen kokteyle, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile çok sayıda avukat, hakim, savcı ve davetliler katıldı.

Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık ve eşi Semra Günaştı Çıtırık, davetlilerle tek tek ilgilendi. Baro Başkanı Çıtırık, açılışta yaptığı konuşmada, "Avukatlık mesleğinin vefakar ve cefakar bir şekilde yerine getirmeye çalışan güzide meslektaşlarına, stajını Adana Barosu'nda yapan genç meslektaşlarına ve gelen konuklara baronun tüm organları adına teşekkür ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Değerli meslektaşlarım adliyenin temel sorunlarının çözülemediği ya da çözülmek istenmediği günler yaşamaktayız. Adaletin unsurları bir bütündür. Bunlardan birinde aksama olması yurttaşın hak ve adalet duygusunu zedelemektedir. Yargı mensupları olarak yeminimize sadık kalmak zorundayız. Aslında çok konuşmak gerekmez ama konunun önemine binaen söylemek istiyorum. Yargının üzerinden siyasi iktidar gücünü ve nüfuzunu lütfen çekin. Yasama, yürütme ve yargı organları arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesi bırakın işlesin. Anayasanın 38. maddesi işlesin. Kimse hakim, savcılara emir, talimat ve telkinde bile bulunamasın. Kimse açılmış olan toparlanmış olan ve suç şüphesi doğrultusunda yürütülmekte olan soruşturmalara müdahale etmesin. Ucu nereye varıyorsa varsın. Kimse rahatsızlık duymasın. Anayasal eşitlik kavramı yönünden bakıldığında kime dokunulacaksa yargı eliyle olsun. Tabi bu dokunulmalarda bir hesaplaşma olmasın. Bir siyasi intikam öç alma duygusuyla hareket edilmesin. Hukuk devletinin kuralları içerisinde yönetenlerin ve idarenin de açıklık, denetlenebilirlik ilkesine bağlı Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti vasfı devam etsin diyor, yeni adli yılında tüm meslektaşlarımızın, Adalet çalışanlarına, Hakim ve Savcılarımıza ve ülkemize sorunların çözüldüğü, çalışanların mutlu olduğu, yargı bağımsızlığının korunduğu, başarılı bir adli yıl geçirmelerini diliyoruz.”

Gecenin ilerleyen saatlerinde yargı mensupları sohbet ederek hoşça vakit geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.