TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertekin’den Davutoğlu’na elektrik talebi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir yazı göndererek tarımda kullanılan enerji fiyatları sorununun kökten çözümü için elektrik satış tarifesinin Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilerek sulamada kullanılan elektrik fiyatının dörtte birine indirilmesi çerçevesinde gerekli düzenlemenin yapılması ile ilgili talebini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ertekin’den Davutoğlu’na elektrik talebi

Ertekin’den Davutoğlu’na elektrik talebi

 

 

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir yazı göndererek tarımda kullanılan enerji fiyatları sorununun kökten çözümü için elektrik satış tarifesinin Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilerek sulamada kullanılan elektrik fiyatının dörtte birine indirilmesi çerçevesinde gerekli düzenlemenin yapılması ile ilgili talebini iletti.

Başkan Ertekin gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullandı:

“İlimizin ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayanmaktadır. Elektrikli sulama ürün almamız için çok önemlidir.  Susuz ürün elde edilememektedir. Elektrik kesintileri çok büyük ürün kaybına sebep olmaktadır. Elde edilen ürünün ülke ekonomisine katkısı elektrik parasının 3-4 katıdır. Elektrik kesilirse belki elektrik parası kazanılacak ancak bunun çok daha fazlası kaybedilecektir.  Zaten bölgemizde satılan elektriğin bu yıl için % 59’unu Devlet karşılamaktadır. Sorunun kökten çözülmesi için elektrik satış tarifesinin Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilerek sulamada kullanılan elektrik fiyatının dörtte birine indirilmesi (Amerika’daki sulama elektrik fiyatlarına eşitlenmesi)  için gerekli düzenlemenin yapılması lazımdır.  Böylece bu yıl için gerçekte %16 Devlet tarafından fazladan sübvanse edilmiş olacaktır. Gelecek yıllarda tarımda yapılacak verimlilik ve gelir artışları ile bu sübvansiyon her yıl azaltılabilir. Şehrimiz için çok acil olan bu sorunun giderilmesini arz ederim, saygılarımla.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.