TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOKTORUN KURDUĞU İLETİŞİM TEDAVİ KADAR ÖNEMLİ

Sanal ve sosyal medyanın gücünün tartışılmaz hale geldiği günümüzde en iyi doktoru, en iyi özel okulu, en iyi arabayı ya da en iyi evi gibi “En”leri arayanlar hemen bilgisayarının başına oturup saniyeler içinde aradığına ulaşabiliyor. Kullanıcıların bu beklentilerinden birine hizmet eden 'eniyihekim.com' adı sitede de doktorlarla ilgili övgüler ya da eleştiriler yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2014 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DOKTORUN KURDUĞU İLETİŞİM TEDAVİ KADAR ÖNEMLİ

ADANA (İHA) -   Kullanıcılara "En"lerin yolunu gösteren bu sitede Özel Adana Avrupa Hospital doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Samlı için bir hastasının duygu yüklü sözleri okuyanları duygulandırdı. Sağlık alanında İstanbul’daki deneyimini Adana’ya taşıyan Bülent Samlı için bir hastasının annesi şu ifadelere yer veriyor;

  “Adanalıyım,  İstanbul'da yaşıyorum ve sırf çocuğumu doktorumuz Bülent Samlı’ya emanet etmek için Adana’ya kontrollere geliyorum.  Çok mantıklı gelmeyebilir bu. İstanbul’da doktor yok mu? diye.

  Yok Bülent Bey gibisi yok. Anneyi rahatlatır, bir kere anne onunla kendini yalnız hissetmez. Doğum sonrası bu yalnızlığı hepimiz yaşarız.  Kimse bizim korkularımızı kaygılarımızı anlamıyordur. Bazen nefes almadan soru sorduğum olmuştur. Bülent Bey anlar, moral verir, dinler, sorularınıza kızmaz saçma bulmaz, bebeğinize çocuğunuza özel davranır sanki tek hastası O dur. Bebekler o kontrol ederken ağlamaz. Bebeğe onu sevdiğini hissettirir. Anneyi sunu yapma bunu yapma diye boğmaz, neyse olması gereken sizi dinleyerek sizin dilinizde olması gerekeni anlatır.

  Sütunuz kesilir verdiği moralle tekrardan emzirmeye baslarsınız. Sürece hakimdir, bir sonrasında ne olması gerektiğini bilir. Panikletmez, telaşlandırmaz ama ayrıntıcıdır da. Hep motivesi yüksektir bir gün sürati asık, tepkili bir ses tonu karşılaşmadım. Size her zaman çok seçenek sunar. İstanbul’da çocuk doktoruna gitmek zorunda kaldığımda, 'Bülent Bey olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu' der dururum. Benim gibi hiçbir şeyden hoşnut olmayan her şeyden kuşkulanan kafasında bir milyon soru olan bir hastanın doktoru bazen bana tahammül ettiği için sarılıp öpesim odasını çiçeklerle donatasım gelir. Sülalenin bütün çocuklarını ona götürürüz yeğenler torunlar kuzenler.. Hep rehber olmuş, yardımcı olmuş en iyi tedaviyi de yapmıştır. Şunu şöyle yap bunu böyle yapma dediyse sözünden çıkmam her şeyden önce hastalarına sonsuz güven verir. Bülent Bey dediyse doğrudur. Bebeğin sadece fiziksel sağlığına bakmaz sosyal zekasına ve gelişim evrelerinin hepsine bakar. Bebeğin gelişimi ile ilgili takılmaya başladığım olayları büyüttüğüm kara kara düşündüğüm huzursuz olduğum zaman esim senin Bülent Bey zamanın gelmiş beni de yıpratma kendini de bebeği  de, bir gidip muayene olun der. Hep odasından mutlu huzurlu ayrılırım."

  Hastasının övgü dolu sözlerini değerlendiren Dr.  Bülent Samlı ise, aslında her mesleğin başının iletişim olduğunu belirterek, “Bir doktor ne kadar bilgili olursa olsun hastası ile kurduğu iletişim bilgi birikimi kadar önemlidir" dedi.

  Dr. Samlı, bir doktor için hastasının ya da hastasının ebeveynlerinin yüzleri gülerek odadan çıkmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.