TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zammın geri çekilmesi için imza kampanyası

Adana'da, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen vatandaşlar, Adana'daki ulaşım ücretlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir'den daha pahalı olduğunu öne sürerek toplu ulaşım araçlarına yapılan yüzde 35'lik zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zammın geri çekilmesi  için imza kampanyası

Zammın geri çekilmesi

için imza kampanyası

 

 

 

 

  ADANA (İHA) - Adana'da, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen vatandaşlar, Adana'daki ulaşım ücretlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir'den daha pahalı olduğunu öne sürerek toplu ulaşım araçlarına yapılan yüzde 35'lik zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. 

  Adana Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ulaşıma bugünden geçerli olmak üzere yapılan zamma göre 50 kuruş artan tam biniş 1,75 TL'den 2,25 TL'ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL'den 1,85 TL'ye yükseldi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya platformları üzerinden gün boyu zammı protesto etti ve zammın geri çekilmesini talep etti.

  Uluslararası yaptırım gücüyle dikkat çeken "Change.Org" isimli internet sitesinde Hilal Birgül tarafından başlatılan imza kampanyasında, İstanbul, İzmir ve Ankara da dahil olmak üzere Türkiye'deki en pahalı ulaşım ücretinin Adana'da olduğu öne sürüldü. Birgül tarafından yazılan açıklamada, "Adana'da bir üniversite öğrencisinin aylık ulaşım masrafı: 111 TL buna karşılık aylık burs/kredi geliri: 300 TL. Hüseyin Sözlü'nün 13.03.2014 saat 20:57'de attığı tweet: "Adana'da öğrenciler için ücretsiz ulaşım sağlanacaktır dönemimizde." Bu sözünü tutmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

  Kampanyaya destek vermek için imza atan bazı kullanıcıların şu yorumları ise dikkat çekti:

  Erdal Y.: “Bizde öğrenciyiz tüm paramızın otobüse, metrobüse, dolmuşlara gitmesini istemiyoruz bizde milliyetçiyiz, ülkücüyüz, MHP'li adam sözünde durur sayın başkanım. lütfen sözünüzde durun.ì

  Ayşe Nur K.: “Orta gelirli bir ailenin 2 çocuğundan biriyim fazla büyük olmayan bir şehirde ulaşımın bu kadar pahalı olmasını gerekli görmüyorum.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.