TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜNDAR: "BOY UZATTIĞI İDDİA EDİLEN ÜRÜNLER ALDATMACA"

Son zamanlarda büyük reklam kampanyaları ile tanıtımları yapılan, boy uzattığı söylenen ürünlere dikkat çeken İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Bumin Nuri Dündar, kamuoyuna önemli uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DÜNDAR: "BOY UZATTIĞI İDDİA EDİLEN ÜRÜNLER ALDATMACA"

İZMİR (İHA) - Sosyal medya ve internet sitelerinde boy uzatan ürünler başlığı ile tamamen hayal mahsulü sloganlarla reklamları yapılan ürünlerin halkı aldatmacadan ibaret olduğunu söyleyen Prof.Dr. Dündar, bu tarz reklamlara inanıp ürün satın alınmaması gerektiğini kaydetti.

YAN ETKİLERİ OLDUKÇA FAZLA
Yasal boşluklardan yararlanıp gıda takviyesi şeklinde ruhsat alan firmaların, ithal ettikleri veya kendilerinin hazırlattıkları bu ürünlerin hiçbir bilimsel temeli olmayan reklamlarla halkın sömürüldüğünü söyleyen Prof.Dr. Dündar, şöyle konuştu: “Maddi boyut bir tarafa, bu ürünler çocuklarda kullanılması sakıncalı bazı maddeler içeriyor. Uzun bilimsel çalışmalarda hiçbir yan etki saptanmadığı iddia edilen bu ürünlerin içerdiği maddelerin yan etkilerini araştırdığımızda; diyabet, mide ve bağırsaklara yan etkilerinin, nörolojik bozukluklara, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluklarına, hipofiz bezi fonksiyon bozukluklarına, psikiyatrik bozukluklara, hipotansiyon, alerjik reaksiyonlar gibi çok ciddi yan etkilere sebebiyet verdiğini görüyoruz.”

“ERKEN TEDAVİYLE BOY KISALIĞINA MÜDAHALE EDİLEBİLİR”
Prof.Dr. Dündar, boy kısalığının tedavi edilebilecekken bu tür yanlış uygulamalarla geri dönüşü olmayan süreçlere girildiğini belirterek, erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaptı. Prof.Dr. Dündar, “Gerçekten boy kısalığına neden olan tedavi edilebilecek hastalığı bulunan çocukların çocuk endokrin kliniklerine geç ulaşmasına ve tedavi etkinliğinin azalmasına neden oluyorlar. Bu kadar önemli bir konuda Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği sorumluluk gereği önemli bir kampanya başlatmıştır. Sağlık Bakanlığı ve RTÜK gibi kurumlara bu ürünlerin reklamlarının yasaklanması konusunda resmi başvuru yapıldı. Bundan sonraki süreçte yetkililerimizin ve değerli medya mensuplarının bu önemli konuda duyarlı davranacaklarını umuyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.