TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler okullarının yerini bilmiyor

Haftalardır ülke gündeminden düşmeyen TEOG sistemi bazı öğrencileri mağdur etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğrenciler okullarının yerini bilmiyor

Öğrenciler okullarının yerini bilmiyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -  Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, “Okullar açıldı ama hala bazı lise öğrencileri okullarının yerini bilmiyor.” dedi.

Köse, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının açılması ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Köse, TEOG sistemi nedeni ile birçok öğrencinin okulların açılmasına rağmen hala gidecekleri okulu bilmediklerini ileri sürdü. Eğitim sisteminde uzun vadeli kalkınma planının yapılmaması nedeni ile yapboz tahtasına döndüğünü savunan Köse, “Öncelikle yeni eğitim öğretim yılı açıldı. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ama sancılı başladı. Çünkü bir kaos ortamındayız. Eğitim Türkiye’de yap, boz tahtası halinde. Bu gün geldiğimiz noktada kaos ortamında yaşıyoruz. Bir türlü düzen tutturulamadı. Nereye  bakarsanız bakın bir sorun mutlaka var. Her gelen Milli Eğitim Bakanı kendine has bir uygulama yapıyor. Sistem değiştiriliyor ve eğitim sil baştan yenileniyor. Yapboz tahtası dediğim bu. Gelişmiş ülkelerde eğitim ciddi manada standarttır. 5 yıllık 10 yıllık gibi kalkınma planları var. Ama bizde yaz boz tahtası günü birlik. Bugünü kurtardık yarın olsun çaresine bakarız şeklinde bir düşünce hakim. Eğitimin ana maddesi öğrencidir.   Son zamanlarda yaşadığımız TEOG sisteminde çocukların günahı neydi. Çocuklar okula ilk adımı atacak bugün ayın 16’sı hala okulunun yerini bilmeyen öğrenciler var. Kaynaştırma yapılmış çocuklarımızın Tufanbeyli, Saimbeyli gibi evinize en yakın okul bu diye yerlerinin belirlendiğini biliyor musunuz? Seyhan’da oturan bir veli çocuğunun Aladağ’a göndermesi gerektiğini söyleyerek dert yandı.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin dönem içerisinde tahsildarlık görevi üstlendiğini aktaran Köse, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kayıt parası, aidat, spor, Kızılay parası derken öğretmen ve okul idaresi olarak tahsildarlık yapar olduk. Öğretmen tahsildar değildir, para toplamakla uğraşmaz. Devlet 50 lira vererek öğrenci başı bu paraları toplamaktan kurtarması lazım diyoruz. Özel okullara giden öğrencilere para verilmiyor. Ama fakir devlet okuluna gidenlere verilmiyor. Öğretmen perişan. Eğitimde öğretmen mutlu değilse kendine geliştiremiyorsa, 50 lira verip bir kitap alamıyorsa araştırma yapamıyorsa, bir internete bağlanıp aradığını bulamıyorsa o öğretmenden maddi manevi olarak hayır gelmez, verim alamazsın. Adam masa başında kredi kartı borcunu, manav kasap borcunu düşünüyorsa bu adamdan hayır gelmez. Kendine hayır gelmez ki öğrenciye hayır gelsin. Tabi öğretmenlerimiz kötü demiyoruz hepsi birbirinden değerli ama bu sorunların çözülmesi lazım ki daha verimli bir eğitim yılı yaşansın.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.