TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak fitili yaktı

Adana Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen 21. Altın Koza Film Festivali, start alırken, Kuzey’in oğlu hem söyledi, hem güldürdü

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Konak fitili yaktı

   Konak fitili yaktı

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin ilk günü Uğur Mumcu Meydanı’nda Volkan Konak konseri düzenlendi. Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği konsere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Sarıçam Belediye Başkanı  Bilal Uludağ, MHP Adana Eski Milletvekili Yılmaz Tankut ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Volkan Konak’ın birbirinden güzel şarkılarıyla Adanalılara hitap ettiği konserden önce söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın her konuda berekete sahip olduğunu belirterek, “Bereketli topraklarda yaşıyoruz. Bereketli topraklar ektiğiniz tohumun yeşermesinden, diktiğiniz fidanın serpilmesinden daha büyük bir anlam taşıyor. Bereketli topraklar; yetiştirmiş olduğu değerlerle, büyük sinema, sanat, siyaset adamlarıyla hakikaten bu sıfatı hak ediyor. Bu sözün sahibi Orhan Kemal’dir. Doğduğum, büyüdüğüm Ceyhan’ın yetiştirdiği bir değerdir.

Türk Sineması’nın 100. yılını idrak ediyoruz, Türk Sinemasına, Türk Televizyonculuğuna, ilham kaynağı olan yazar, hikayeci, düşünce adamı Orhan Kemal’in de yüzüncü doğum yıldönümü. Onun da Türk Sineması’na konu olmuş hikayeleri, eserleri gösterime girecek, Ceyhan Belediye Başkanlığım döneminde desteklediğimiz bir belgesel gösterime girecek, Adana’da Akdeniz Ülkeleri Film Yarışması olacak, Türk Dünyası’ndan filmler gösterime girecek. Genç yönetmenlere de fırsat vereceğiz bu yıl. Ayrıca Adana’nın bütün ilçelerinde Altın Koza Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde çeşitli konserlerle faaliyetler olacak. Bütün bunları sizler için, sanata, kültüre, sinemaya destek veren Bereketli Topraklar Adana’ya yakıştığı için yapıyoruz” dedi.

 SADECE KUZEY’İN DEĞİL, MEMLEKETİN OĞLU VOLKAN KONAK

Festival boyunca Adana’nın değerli sanatçılara ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Adanamız, ünlü sinema-sanat insanlarına ev sahipliği yapacak. İşte bugün Türkülerin büyük sesi, herkesin ‘Kuzeyin Oğlu’ dediği ama bence ‘memleket çocuğu’, ‘memleketin oğlu’ olan Volkan Konak bizlerle. Festival boyunca siz değerli Adanalı hemşehrilerimizin festivale katılımını, desteğini bekliyoruz. Volkan Konak, tarzı, duruşu, çizgisi olan bir sanatçı. Çıkarken Dadaloğlu’ndan bir deyişle çıktı, hepiniz de severek dinlediniz fark ettim. Orada aslında Dadaloğlu milletin duygularına tercüman olmuş. Dayatma ve ağırına  giden bir durum yaşadığı zaman düzene karşı başkaldırı var. Elbette bir demokratik kültürü yaşıyoruz ama Dadaloğlu yüzyıllar önce söylemiş. Türk Milleti koyun değildir değerli hemşehrilerim” diye konuştu

ENGELLİLER İÇİN YER AYIRTTI

Konser başlamadan yaklaşık 1 saat önce konser alanına gelen Başkan Sözlü, sorun yaşanmaması için bir takım incelemelede bulundu ve talimatlar verdi. Başkan Sözlü, 10 binlerce Adanalının katıldığı konseri engelli vatandaşların rahat izleyebilmesi için, platform önünde yer ayrılmasını sağladı.

Sanatçı Volkan Konak da, konser boyunca hem şarkılarını söyledi, hem de birlik beraberlik mesajları verdi…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.