TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli dilenciler cami kapılarını mesken tuttu

Ülkelerinden kaçarak Adana’ya gelen Suriyelilerden bir bölümü dilenerek günlük ihtiyaçlarını karşılarken, insanlar ise bu durumdan oldukça rahatsız.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriyeli dilenciler cami  kapılarını mesken tuttu

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana kent merkezinde bulunan camileri mesken tutan Suriyeli dilenciler, cami cemaatini tedirgin ediyor. Kadınların cami içine dahi girerek dilenmesinin çok yanlış olduğunu söyleyen cami cemaati ise, artık gerçek ihtiyaç sahiplerine dahi yardım edemez olduklarını ifade ettiler. 

 

 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü Adana’ya yerleştirilirken, Adana’da her geçen gün sayıları biraz daha artan Suriyelilerin büyük bir bölümü ise günlük ihtiyaçlarını dilenerek karşılamaya çalışıyor. 

 

Trafik ışıklarında ve özellikle de camilerde aile boyu dilenmeye başlayan Suriyeliler, insanların tepkisine neden oluyor. Suriyelilerin içinde bulundukları durum yürekleri burkarken, ısrarla vatandaştan para direnin Suriyeliler insanları tedirgin ediyor. Türkçe bilmeyen ve çocukları ile birlikte toplu halde dilenen Suriyeli dilenciler ısrarlı tavırlarıyla vatandaşları bezdirmiş durumda. 

 

Dilendikleri para ile geçimlerini sağladıklarını söyleyen Suriyeli dilenciler, çocuklarına da kağıt mendil sattırarak daha çok para kazanmaya çalışıyor. 

 

SURİYELİ DİLENCİLER CEMAATİ BIKTIRMIŞ DURUMDA

Yaşanan olaydan büyük rahatsızlık duyduğunu belirten cami cemaatinden Ahmet Bal isimli vatandaş, “Bu duruma devlet yetkililerinin çözüm bulması gerekiyor. Cami içerisinde özellikle bayanların oturup dilenmesi hiç uygun değil. Ayrıca ısrarla para istiyorlar. Bu durumda ise insanlar zor durumda kalıyor. Bu durumdan gerçekten bıktık ve artık gerçek ihtiyacı olanlara da para veremiyoruz.” dedi.

 

Cami cemaati ayrıca zaman zaman Suriyeli kadınların çocuklarını cami içerisine göndererek dilendirdiğini ya da mendil sattırdığını söyledi. Vatandaşlar ayrıca kucaklarında bebekleri ile camiye gelen bazı Suriyeli dilenci kadınların ise çocuklarını cami avlusunda emzirdiğini belirterek, bu durumdan da büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.