TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emek ödülleri sahiplerini buldu

21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında Türk Sineması'nın 100. yılı Emek Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emek ödülleri sahiplerini buldu

 

 

  ADANA (İHA) - 

  Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali açılış galası, Türk Sineması’nın tanınmış birçok oyuncusu, yönetmeni ve The O.C dizisinin ABD’li oyuncusu Mischa Barton’un katılımıyla Mimar Sinan Amfi'sinde gerçekleşti. Tören programı, ünlü yıldızların kırmızı halı geçidiyle başladı. Yekta Kopan ve Tülin Özen'in esprili sunumuyla devam eden programda sinevizyon aracılığıyla Türk Sineması'nın unutulmaz filmlerinden kesitler ve festivalde yarışacak filmlerin tanıtımı sunuldu. Daha sonra sahne alan ünlü müzisyen Cahit Berkay, Türk Sineması’na kazandırdığı bestelerle dinleyenlere nostaljik bir yolculuk yaşattı.

 

  “FESTİVALİ 36'NCIYA KADAR YAPMAK İSTİYORUMî

  Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza Uluslararası Film Festivali'nin, Türkiye'nin en önemli 2 film festivalinden biri olduğunu anımsatarak sözlerine başladı. Başkan Sözlü, “Çukurova'nın bereketli toprakları” deyimini literatüre yerleştiren, Ceyhan'da doğup dünyaya açılan ünlü edebiyatçı, merhum Orhan Kemal'in 100. yaşını ve Türk Sineması'nın 100. yılını kutladı. Başkan Sözlü, gelecek festivallerde Adana'ya vurgu yapılması için “Altın Koza Uluslararası Film Festivali” isminin “Adana Uluslararası Film Festivali” olarak değiştirilip, ödüllerin yine “Altın Koza” adıyla verilmesini önerdi. “21'inci sini gerçekleştirdiğimiz bu festivali 36'ya kadar yapmak istiyorum Adanalılar müsaade ederse” diyen Başkan Sözlü, festivalin gelecek yıllarda geliştirilip Türk Cumhuriyetlerinden katılan filmlerle desteklenmesi ve Akdeniz Ülkeleri Film Yarışmalarını uluslararası hale getirilmesini istediğini söyledi. Başkan Sözlü, Türkiye'de Türk filmleri gişelerinin ABD filmlerine oranla daha fazla olduğu için duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

 

  "DAHA İLERİ TAŞIMAK İÇİN HAZIRIZ"

  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul ise Altın Koza Uluslararası Film Festivali'nin ve bu yıl 100. yılını kutlayan Türk Sineması'nın bir marka olduğunu belirterek “Daha ileri taşımak için biz hazırız. Hep birlikte hareket edeceğimizi ve daha iyi noktalara gelmeyi başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

  "ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ"

  Adana'nın, yetiştirdiği sanatçılarla sinema sanatına önemli katkılar bir şehir olduğunu söyledi belirten Vali Mustafa Büyük de bu yıl 21.’si düzenlenen festivalin geleneksel halde kutlanmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Vali Büyük, “Sanata, sanatçıya desteği hep beraberce sürdürerek, gelişmiş medeni ülkeler seviyesinde çok daha iyi noktalara geleceğiz” şeklinde konuştu.

 

  100. YIL EMEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

  Konuşmaların ardından Hüseyin Sözlü, Mustafa Büyük ve Mesut Cem Erkul tarafından, Türk Sineması’nın 100. Yılı Emek Ödülleri; Abdurrahman Keskiner, Agah Özgüç, Ahmet Selçuk İlkan, Aytekin Çakmakçı, Ayten Uncuoğlu, Birsen Kaya, Bulut Aras, Burçak Evren, Engin Ayça, Ferdi Tayfur, Gülsen Tuncer, İrfan Atasoy, Mahmut Cevher, Mahmut Hekimoğlu, Mehmet Dinler, Mine Soley, Mustafa Alabora, Necip Sarıcı, Nuri Alço, Oya Aydoğan, Sabahattin Çetin, Safa Ünal, Selma Güneri, Serpil Çakmaklı, Suna Keskin, Suna Selen, Suzan Avcı, Süleyman Turan, Şemsi İnkaya, Şerif Gören, Teoman Ayık, Tijen Par, Yılmaz Atadeniz, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Filiz Akın, Fatma Girik ve Eşref Kolçak’a verildi.

 

  "EMEKTAR SANATÇILARA DA TEKLİF GÖTÜRÜLMELİ"

  Sanatçılar adına konuşan Fatma Girik, sinemaya gönül vermiş meslektaşlarına duyduğu sevgiyi esprilerle anlattı. Türk Sineması'nın kutladığı 100. yılın 57 yılının kendisiyle geçtiğini vurgulayan Girik, Nuri Alço'ya yönelik “Ama bu gazozcu var ya, bir tek filminde bana gazoz içirmedi” ifadesi ve Başkan Hüseyin Sözlü'ye yönelik "Başkan sen daha doğmamışken ben burada ödül aldım" esprisi amfidekileri kahkahaya boğdu. Yeni rejisörler, sinemacı ve sanatçıların birbirinden güzel işler çıkardığını belirten Girik, yapacakları yeni projelerde, Yeşilçam'ın emektar oyuncularına da teklif götürmelerini rica etti.

 Etkinliğin sonunda, ünlü sanatçılar tarafından Yeşilçam'ın eşsiz eserleri seslendirildi.

  Etkinliğe Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları, MHP Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Orhan Kemal'in oğlu Işıl Öğütçü, Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, ABD'li oyuncu Mischa Barton, kent protokolü ile çok sayıda sanatçı, senarist, yapımcı ve yönetmen katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.