TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Sineması’nın 100 yılı bu sergide

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 21.’si organize edilen Altın Koza Film Festivali’nde, Türk sinemasının 100. yılının kutlanması nedeniyle “Türk Sineması’nın 100. Yılı” isimli sergi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türk Sineması’nın 100 yılı bu sergide



  ADANA (İHA) -   75. Yıl Sanat Galerisi’nde Aslı Selçuk ve Mehmet Emin Arıcı tarafından hazırlanan sergide, Türk sinemasına emek veren birçok isim biyografisi ve Türk sinemasında öne çıkmış filmlerin afişleri gösterime sunuldu. Adanalı sanatçıların fotoğraflarının ayrı bir bölümün de yer aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergiye, çok sayıda sanatseverin yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü ve Altın Koza yönetim kurulu üyeleri katıldı.
  Serginin açılış kurdelesini Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından sanatseverler sergi gezdi. Afişleri detaylı bir şekilde inceleyen vatandaşlar, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.
  Burada açılış konuşmasını yapan Aslı Selçuk, Türk sinemasının her döneminin çok önemli ve çok güzel olduğunu söyledi. Türk sinemasının 100. yılında böyle bir sergiyi hazırlarken başlangıcından sonuna kadar bir yolculuğa çıkmak istediğini kaydeden Selçuk, “Bunu da Mehmet ile birlikte sergimize yansıttık. Sergiyi hazırlarken fark ettik ki Adanalı sanatçılar, Adanalı sinemacılar ne kadar önemli bir yer tutmuşlar Türk sinemasının gelişme süreci içinde” dedi.
  Başkan Hüseyin Sözlü ise festival ağırlığına yakışır bir emeğin ortada olduğunu belirtti. Sözlü, “100. yılında Türk sineması emekçilerinin bugünkü devam eden kuşağı hakikaten bizlere büyük destek verdiler. Bu sinema festivalinin Adana’ya yakışır bir şekilde olması için çok aktif rol oynadılar. Tabi ki Türk sineması 100 yaşında ama Türk sinemasının doğduğu yıl olan, hemşerimiz ve Türk sinemasının bir çok filminin hikayesinin esin kaynağı olan Orhan Kemal de 100 yaşında. Ben Adana’da böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyorum. Adana, Türk bütün unsurlarını içinde barındırıp harmanlayıp, öne çıkan tarafı sanata yatkınlığıdır. Sanatın çeşitli dalları içerisinde de sinemaya olan tutkunluğudur. Bugün bu salonda Türk sinemasının bu zamana kadar ki afişlerini incelediğimizde görüyoruz ki azımsanmayacak değerde sinema sanatçısı Adana’da yetişmiş ve bir çok filmin de ev sahipliğini yapmıştır” diye konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.