TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öğrenci taşıma 1 lira olacak”

Başkan Hüseyin Sözlü, öğrencilere vermiş olduğu sözü yerine getirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Öğrenci taşıma 1 lira olacak”



Halil İbrahim UĞUR


ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gazetemize yaptığı özel açıklamada yapılan zamdan geri adım atmadığını ancak öğrencilere seçim öncesinde verdiği sözü yerine getirmek adına öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren eskisinden daha ucuza taşıyacaklarını söyledi.

Adana’da uzun yıllardan bu yana seçim kaygısı nedeniyle, ulaşım ücretleri konusunda kimsenin bir şey yapmadığını belirten Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin zarar ettiğini kaydetti.

“ADANA’DA ULAŞIMDA DİSİPLİN YOK”
Adana’da ulaşım konusunda bir disiplin olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, “Tüm Adana, öğrenci kartları ile ulaşımını sağlıyor. Adana’da kent kart kullanım istatistiklerine göre, otobüsleri kullananların yüzde 84’ü öğrenci. Burada öğrencinin hakkını vermemiz gerekiyor. Ayrıca bu hakkı kimseye kullandırmama konusunda da kararlıyız.” dedi.

“ÖĞRENCİLERE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HEDİYEMİZ OLSUN”
Adana Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren geçerli olacak yeni uygulama ile öğrencileri 1 TL’ye taşımaya başlayacaklarını söyleyen Başkanı Sözlü, “29 Ekim, Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak gençlere emanet etti. Bu tarihi ve önemli günün anısına bizde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin kurucusu Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimiz olan öğrencilerimizi, 1 liraya taşımaya başlayacağız. Bu da bizim öğrencilerimize 29 Ekim armağanımız olsun istedik.” diye konuştu.

“YAPILAN ZAMDAN GERİ ADIM ATMADIM”
Yapılan zamdan geri adım atmadığının altını çizen Başkan Sözlü, yapılacak bu uygulamanın 30 Mart yerel seçimleri öncesinde öğrencilere vermiş olduğu sözden kaynaklandığını söyledi. Öğrencileri eskisinden daha ucuza taşıyacaklarını vurgulayan Başkan Sözlü, “Ben kararlı bir insanım ve yaptığım işten kolay kolay pes etmem. Yapılacak bu indirimin gelen tepkilerle hiç bir ilgisi yok. Öğrencilere sözüm vardı, bu sözü yerine getiriyorum ve öğrenci tarifeleri belediye otobüslerimizde eksisinden daha ucuz olacak.” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.