TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın Ahisi Ersungur oldu

Adana’da düzenlenen ahilik haftası kapsamındaki törende yılın ahisi seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yılın Ahisi Ersungur oldu

Ahilik haftasının açılış programı 75. Yıl Sanat Galerisi önünde gerçekleşti. Bura ilk olarak açılış konuşmasını yapan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Ahiliğin tarihçesini anlattı. Barışık konuşmasında, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın 13 Ağustos 2008 tarihinde yayınlanan yönetmelik gereği bu yıl Adana’mızda 7. kez kutladığımız Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf bayramının tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize saygı ve sevgi muhabbetlerimle selamlıyorum” dedi.

Yılın ahisi seçilen fotoğrafçı Abdurrahman Ersungur'a kaftan giydirildi.  Ersungur’a esnaflar birliği üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Program geleneksel etli pilav ayran dağıtımı ile devam etti. Etli pilav ve ayrandan almak isteyenler adeta birbiriyle yarışarak zaman zaman izdiham yaşanmasına neden oldu.

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Haftası  kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Ahilik haftasının açılış programı 75. Yıl Sanat Galerisi önünde gerçekleşti. Bura ilk olarak açılış konuşmasını yapan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Ahiliğin tarihçesini anlattı. Barışık konuşmasında, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın 13 Ağustos 2008 tarihinde yayınlanan yönetmelik gereği bu yıl Adana’mızda 7. kez kutladığımız Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf bayramının tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize saygı ve sevgi muhabbetlerimle selamlıyorum. Osmanlı Devletinin kurucusu büyük İslam Alimi Şeyh Edip Ali aynı zamanda damadı olan Osman Bey’e vasiyetinde “Ey oğul geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez Osman geçmişini bil ki nereye gideceğini unutma” diyerek önemli bir çağrıyı hakikati vurgulamıştır. Yani dünü bilmeyenin bugününü izah etmesi ve geleceğe hazırlanması asla mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.

Ticaret İl Müdür Vekili Adnan Ekiz ise, ahilik haftası yönetmeliği hakkında bilgi aktardı. Adana büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, Ahiliğin disiplin saygı ve sevgiyi birlikte getirdiğini söyledi. Şimşek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in yurtdışı ziyareti olması münasebeti ile bu programa katılamadı. Bizim için toplumsal değerler noktasında esnafımızın sanatkarımızın çok kıymetlidir” dedi.

Adana Vali Vekili Cengiz Horozoğlu, esnafların ahiliğin bugüne gelmesini sağladıklarını anlattı. Ahiliği esnafların unutmadığı ve unutturmadığına dikkat çeken Horozoğlu, bunun için herkesin esnaflara teşekkür borcunun olduğunu dile getirerek, “Ama bundan sorumluluğunuz daha da büyük. Ahilik ilkelerini hayata geçirme konusunda daima herkese örnek olacaktır. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise yılın ahisi seçilen fotoğrafçı Abdurrahman Ersungur'a kaftan giydirildi.  Ersungur’a esnaflar birliği üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Program geleneksel etli pilav ayran dağıtımı ile devam etti. Etli pilav ve ayrandan almak isteyenler adeta birbiriyle yarışarak zaman zaman izdiham yaşanmasına neden oldu. Büyükşehir Belediye Bandosu'nun verdiği mini konser ve ardından sunulan halk oyunları gösterisinden sonra protokol üyeleri demir dövdü, kuyumculuk ve bakırcılık hakkında zanaatkarlardan bilgiler aldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.