TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çirkin iftira”

Oğlu bıçaklanarak öldürülen acılı baba, medyada çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2014 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Çirkin iftira”



Oğlunu kaybetmenin acısını yaşarken, basında çıkan haberlerle ikinci kez yıkıldığını söyleyen baba Murat Azan, “Böyle haberler nasıl yapılıyor? Çok zoruma gitti ve hiç sevmediğim şey bunlar benim.” dedi.

Adana’da salı günü yaşanan ve ‘Dedikodu Cinayeti’ olarak basında geniş yer alan olayda hayatını kaybeden 17 yaşındaki S. A.’ın acılı babası, “Benim oğlumun adı geçen o kızla bir arkadaşlığı olmadı. Bunu hem arkadaşlarına hem de çevreye sordum. Zaten böyle bir şey olsaydı en azından annesi bilirdi. Olayın failleri oğlumu öldürmekle yetinmiyor, şimdi de iftira atmaya çalışıyor.” diye konuştu.

12 yerinden bıçaklanarak öldürülen genç adamın amcası Kızılay Seyhan Şube Başkanı Eyyüp Azan ise, sanık sandalyesindeki kişileri de müdafaa etmenin de bir vecibe olduğunu belirterek, “Olayın failleri daha az ceza almak için ya aile büyüklerinin ya da, avukatlarının direktifleri doğrultusunda yeğenime iftara atma yoluna girdi. Ancak ben adaletin er yada geç yerini bulacağına inanıyorum.” dedi.


Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- Adana’da Salı günü akşam saatlerinde yaşanan ve 17 yaşındaki S. A.’nın hayatını kaybettiği olayla ilgili, öldürülen genç adamın babası Murat Azan (41) medyada çıkan haberlerin doğruları yansıtmadığını söyledi.


Oğlunun Açık Öğretim Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu ve aynı zamanda da bir lokantada yardımcı garsonluk yaptığını belirten Murat Azan, oğlunun 17 yaşındaki A. A ile mahalleden arkadaş olduğunu, daha önce de kavga edip yeniden barıştıklarını söyledi.

“ARALARINDA KIZ MESELESİ YOKTU”
A. A ile oğlu S. A arasında kız meselesinin olmadığını kaydeden Murat Azan, oğlunun olayda adı geçen 14 yaşındaki N. Ö isimli kız ile arkadaş ya da sevgili olmadığını belirterek, “Oğlumun sevgilisi ya da kız arkadaşı olsaydı en azından annesinin haberi olurdu. Ben bu olayı oğlumun arkadaşlarına ve çevredekilere sordum ancak bu olayı kimse doğruladı. A. Y isimli bir çocuk var, bu polis kayıtlarında da yer alıyor. Bu çocuk ile bu kız sevgiliymiş. Ama kız çocuktan ayrılınca A. Y isimli çocuk benim oğlum ile A. A’yı karşı karşıya getirmiş. Oğlumun arkadaşları bunu böyle anlatıyor.” dedi.

“OĞLUMU 12 YERİNDEN BIÇAKLAYIP ÖLDÜRMÜŞLER”
Oğlunu A. A’nın konuşmak üzere çağırdığını ancak, olayın faillerinin olay yerine 3 araba olarak geldiğini ileri süren Murat Azan, oğlunun bıçak taşımadığını ancak olay anından kendisine bıçak çeken bir kişinin elindeki bıçağı alıp kendini korurken bir kişi kolundan bıçakladığını ileri sürdü. Oğlunun 1 kişi bıçakla yaraladıktan sonra kaçmak istediğini ancak kaçamadığını belirten baba Murat Azan, “Yaşanan olayla ilgili güvenlik kamerası polis tarafından inceleye alındı. Orada oğlumun kaçmak istediği görülüyor ancak buna izin vermiyorlar. Bir kaç kişi oğlumu yakaladıktan sonra 6-7 kişi de bıçaklıyor. Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside oğlumun 12 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.” diye konuştu

“GAZETELERDE ÇIKAN HABERLERDE İLE İKİNCİ KEZ YIKILDIK”
Oğlunu Çarşamba günü öğle namazına müteakip Buruk Mezarlığı’nda toprağa verdiklerini belirten baba Murat Azan, “Oğlumu toprağa vermeden ilk olarak internette çıkan haberlerle ikinci kez yıkıldık. Bu olay ‘Dedikodu Cinayeti’ değil. Benim oğlum böyle bir şey yapmazdı. Bu çok zoruma gitti, bunlar benim sevmediğim şeyler. Böyle haberler nasıl yapılabiliyor. Bu çok çirkin bir iftira ve kesinlikle gazete çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

BAŞKAN AZAN: “YEĞENİM EVDEN İŞE, İŞTEN EVE GELİYORDU”
Kızılay Seyhan Şube Başkanı Eyyüp Azan ise yeğeninin kendi halinde bir genç olduğunu belirterek, kesinlikle bu tür olayların içinde yer alacak bir kişi olmadığının altını çizdi. Yeğeninin Açık Öğretim Lisesi son sınıfta okuduğunu ve aile bütçesine katkı sağlamak için de lokantada çalıştığını belirten Başkan Eyyüp Azan, “Yeğenim sabah işe, akşam iş dönüşünde geç kalmadan evine dönüyordu. Ben bir amcası olarak, günümüzde özellikle gençlerin başta uyuşturucu illeti olmak üzere diğer kötü yollara çok kolay bir şekilde düşürülebildiğini gördüğüm için anne ve babasını uyarıyor, aynı zamanda da yeğenime de telkinlerde bulunuyordum.” şeklinde konuştu.

“TASARLANARAK İŞLENEN BİR CİNAYET”
Yeğeninin hiç bir insanın kabul etmeyeceği şekilde vahşice işlenen bir cinayete kurban gittiğini ileri süren Başkan Azan, “Yeğenim S. A., oraya konuşmak üzere çağrılmış ancak 6-7 kişinin yeğenime saldırması bu cinayetin tamamen planlanarak ve tasarlanarak işlendiğini gösteriyor. Gazetelerde çıkan haberler doğru değil, yeğenim bıçakla saldırmıyor, kendisine saldırın kişinin elindeki bıçağı alıyor ve kendini korurken birini yaralıyor ve kaçıp kurtulmak istiyor. Ancak izin vermiyor. Ayrıca olaydan sonra saldırganların gelmiş olduğu araçta polis tarafından yapılan araştırmada pompalı tüfek ve değişik marka tabancalar çıktı. Ayrıca bu kişiler araya girmek isteyen esnafın üzerinde de silahla ateş açmış.” dedi.

“HUKUKA GÜVENİM TAM”
Hukuka güveninin tam olduğunu ve yaşanan olayla ilgili gerçeklerin, emniyet ekiplerince yapılacak tahkikat sonucunda ortaya çıkacağını belirten Eyyüp Azan, “Ancak saldırganlar şuanda suçtan kaçmak ve daha az ceza almanın hesabını yapıyor. Sanık sandalyesindeki kişileri de müdafaa etmek bir vecibedir. Buna saygım sonsuz. Ancak olayın failleri daha az ceza almak için ya aile büyüklerinin ya da, avukatlarının direktifleri doğrultusunda yeğenime iftara atma yoluna girdi. Ancak ben adaletin er yada geç yerini bulacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.