TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ADANA ANADOLU KÜLTÜRLERİ FESTİVALİ” BAŞLADI

Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve hemşehri derneklerinin katılımıyla bu yıl ilk defa düzenlenen “Adana Anadolu Kültürleri Festivali” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2014 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2014 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“ADANA ANADOLU KÜLTÜRLERİ FESTİVALİ” BAŞLADI

ADANA (İHA) - Anadolu’nun zengin kültürünün harmanlandığı ve Adana’da gerçekleştirilen festivalin açılışını Adana Valisi Mustafa Büyük yaptı. Vali Mustafa Büyük, festivalde yaptığı konuşmada, bu tür festivallerin kentlerin tanıtımı açısından önem taşıdığını belirtti.

FESTİVAL KAPSAMINDA TÜRKİYE’DE İLK
Anadolu Kültürleri Festivali’nin Türkiye’de tüm dernekleri buluşturan ilk proje olduğunu söyleyen adana Besnililer Derneği Başkanı Avukat Ahmet Neşet Aytekin, “Böyle bir projenin belirli şehirler dışında yapılması mümkün değil. Adana, İstanbul, Ankara, ve İzmir gibi birçok hemşehri derneğinin olduğu metropol bir şehir” dedi.

PROJEYİ KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NE BİZ ÖNERDİK
Festivalin Türkiye’nin diğer illerinden 39 derneğin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Aytekin, “Projeyi Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne biz önerdik. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’de bakanlığa onaylattı. Festival amaçlı hazırlanan bu proje, Adana’da yerleşik yaşayan diğer memleketlerden insanların, hemşehri dernekleri adı altında birleşmiş örgütlerini bir araya getirip, bir tanışma toplantısı şeklinde birbirleriyle olan ilişkisinin sağlanması için oluşturuldu. Her dernek, kendi yöresinin kültürünü, giysisini ve yiyeceğini yansıtan objelerini sergileyecek.

BESNİLİLER DERNEĞİ OLARAK ÇOK GURURLUYUZ
Festivalin, ülkenin içinde bulunduğu ortamı yumuşatıp insanları birbirine yaklaştırmak için güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan Aytekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu proje Besnililer Derneği’nin projesidir. Projeyi Adana İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sabri Tari hayata geçirdi. Besnililer derneği olarak, bu kadar insanı bir araya getiren bir projeye ön ayak olduğumuz için çok gurur duyuyoruz. Festivalin geleneksel olması yönünde bakanlık kararı var. Devamını kesinlikle getireceğiz”.
Merkez Park Galeria arkasında gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan festivalde, müzikal gösteriler, animasyonlar, konserler, semah gösterileri, Şanlıurfa sıra geceleri ve daha birçok etkinlik yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.