TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaöğretim KPSS sınavı sakin geçti

Ortaöğretim (Lise) KPSS'de sınav salonlarının yanı sıra okulların girişine de güvenlik kamerası yerleştirilirken, sınav güvenliği için dedektörle arama yapılıp, kemerler bile çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ortaöğretim KPSS sınavı sakin geçti

ADANA (İHA) -   Cumartesi günü ön lisans KPSS'nin ardından dün de ortaöğretim KPSS başladı. Sabah saat 09.00'dan itibaren sınav salonlarına adaylar alınmaya başlandı. ÖSYM bu yıl sınav güvenliğinin sağlanması için üst düzey önlemler aldı. Daha önce sınav salonlarına saat görünümlü güvenlik kamerası yerleştiren ÖSYM, bu kez bu sistemi adayların giriş yaptığı okulların giriş kapısına da koydu.

  ÖSYM kopya çekilerek başka bir adayın hakkının yenmemesi için adayları okula girdiğinden itibaren güvenlik kamerası ile takibe başladı. Ayrıca adaylar okula alınırken 2 erkek, 1 kadın polis tarafından dedektörle aranıp içeri alındı. Adayların kemerleri bile kopya çekilmesine karşın önlem olarak çıkartıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle birçok aday sınava şemsiye ile gelince, okulun giriş kapısında çok sayıda şemsiye birikti. Her sınavda olduğu gibi adayların getirdiği kalem ve silgi alınmazken, getirilen suların da üzerindeki kağıt çıkartılarak alındı. Adaylar ÖSYM'nin uyguladığı güvenlik kamerası sisteminin kendileri için iyi olduğunu, kopya çekilmesinin önüne geçildiğini söyledi.

  Sınav saat 09.30'da başlarken, 2 saat sürüp 11.30'da sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.