TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metrekare’ye 41 kilo yağış düştü

Adana’da hafta sonu etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından uzun süre yağış beklenmediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Metrekare’ye 41 kilo yağış düştü

 

Adana’da hafta sonu etkili olan kuvvetli sağanak yağış sırasında yapılan ölçümlere göre metrekareye 41 kilogram yağış düştüğü belirtildi.


Cumartesi ve Pazar günü etkili olan yağışın ardından Adana kent merkezinden poyraz etkili olurken, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre poyraz bugün etkisini kaybedecek. Ayrıca yapılan tahminlere göre Adana’da uzun süre yeni bir yağış beklenmiyor.


Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- Adana’da hafta sonu etkili olan kuvvetli sağanak yağış sırasında metrekareye 41 kilogram yağış düşerken, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Adana’da uzun süre yeni bir yağış beklenmiyor.

Adana’da Cumartesi günü öğleden sonra birden bastıran yağış hayatı felç ederken, şiddetli yağış sele dönüşerek bir çok ev ve işyerini su altında bırakmıştı. Bu arada yapılan çalışmalar sonucunda Cumartesi etkili olan yağış sırasında şehir merkezinde metrekareye yaklaşık 18 kilogram yağış düştüğü tespit edildi.

Cumartesi günü etkili olan sağanak yağış, Pazar günü de etkisini gün boyunca sürdürürken, şiddetli yağış nedeniyle Adanalılar zor anlar yaşamıştı. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara göre Pazar günü Adana kent merkezinde metrekareye yaklaşık 23 kilogram yağış düştü. Cumartesi-Pazar etkili olan yağışlar sırasında ise metrekareye yaklaşık 41 kilogram yağış düştü.

ADANA’DA UZUN SÜRE YAĞIŞ BEKLENMİYOR
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Adana’da yeni bir yağış beklenmiyor. Buna göre Adana bugün hava parçalı bulutlu olacak ve gündüz en yüksek hava sıcaklığı 31, gece en düşük 17, yarın gündüz en yüksek 32, gece en düşük 17, Çarşamba ve Perşembe günü gündüz en yüksek 32, gece en düşük 17, Cuma günü gündüz en yüksek 31, gece en düşük 18 ve Cumartesi günü gündüz en yüksek 31 ve gece en düşük 19 derece olması bekleniyor. Hissedilen hava sıcaklığını artıran havadaki nem oranı ise hafta sonuna doğru yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.