TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşportacılara gece yasağı

Adana’da Çakmak Caddesi’nde akşam saatlerinde satış yapan işportacılar karşılarında zabıtayı görünce tezgahlarını toplayarak satışlarını durdurmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşportacılara gece yasağı

Gece Çakmak Caddesi’nde satış yapan işportacılar yine karşılarında zabıtayı buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çakmak Caddesi’nde işportacıların kaldırımlarda satış yapması akşam saatlerine kadar yasaklanmıştı. Yasak saatleri de gündüz mesai saati olarak belirlenmişti. Akşam saatlerinde işportacılar yine Çakmak Caddesi üzerindeki yerlerinde satış yapmaya devam ediyordu. Fakat son olarak Büyükşehir Belediyesi akşam saatlerinde işportacılara açık olan Çakmak Caddesi için düğmeye bastı.

Sokak Satıcıları Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Saylan, zabıtaların artık bazı akşam saatlerinde de nöbet tutarak işportacıların tezgahlarını açmalarının yasaklandığını söyledi. Kendileri dernek olarak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştüklerini aktaran Saylan,  “Evlerine ekmek götüren arkadaşlarımız gerçekten çok mağdurlar. Şimdi akşam saatlerinde de bazı zamanlar satış yaptırmıyorlar. Arkadaşlarımız mağdur oluyor.” diye konuştu.

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) İşportacıların Çakmak Caddesi’nde akşam saatlerinde de satış yapması yasaklandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çakmak Caddesi’nde işportacıların kaldırımlarda satış yapması akşam saatlerine kadar yasaklanmıştı. Yasak saatleri de gündüz mesai saati olarak belirlenmişti. Akşam saatlerinde işportacılar yine Çakmak Caddesi üzerindeki yerlerinde satış yapmaya devam ediyordu. Fakat son olarak Büyükşehir Belediyesi akşam saatlerinde işportacılara açık olan Çakmak Caddesi için düğmeye bastı. Akşam saatlerinde cadde üzerinde satış yapan işportacılar karşılarında zabıtayı görünce tezgahlarını kaldırmak zorunda kaldı.

İşportacıların akşam saatlerinde de Çakmak Caddesi’ni kullanmaması vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, işportacılar konuya tepki gösterdi. Bayram arifesinde tam satışların yoğun olduğu zamanda kendilerine satış yaptırmayan Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararlardan vazgeçmesini isteyen işportacılar, “Biz burada satış yapıp evimize ekmek götürüyoruz. Ancak akşam saatlerinde de bizi artık burada bırakmıyorlar. Yetkililere seslenmek istiyoruz. Burada satış yapmasak eve nasıl para götürüp evimizi geçindireceğiz. Bizi farklı yollara teşvik ediyorlar” ifadelerini kullandılar.

Sokak Satıcıları Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Saylan, zabıtaların artık bazı akşam saatlerinde de nöbet tutarak işportacıların tezgahlarını açmalarının yasaklandığını söyledi. Kendileri dernek olarak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştüklerini aktaran Saylan,  “Evlerine ekmek götüren arkadaşlarımız gerçekten çok mağdurlar. Şimdi akşam saatlerinde de bazı zamanlar satış yaptırmıyorlar. Arkadaşlarımız mağdur oluyor. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek sorunlarımızı kendisine aktaracağız. Bizim dernek olarak projelerimiz var işportacılar hakkında. Eğer başkanımız uygun görürse biz projelerimizi kendisine sunup hayata geçirmek istiyoruz. Böylece hem biz hem de kaldırımları kullanan vatandaşlar, hem de zabıta personelleri rahatlayacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.