TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksoy ailesinden suçlamalara tepki

Adana’da 2013 yılında Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan döneminde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın talimatıyla yapılan operasyonda, taciz ve uyuşturucu gibi suçlamalara maruz kalan Aksoy ailesi, yaşananlara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Aksoy ailesinden suçlamalara tepki

Aksoy ailesinden

suçlamalara tepki

 

 

 

 

 

  ADANA (İHA) - Adana’da 2013 yılında Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan döneminde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın talimatıyla yapılan operasyonda, taciz ve uyuşturucu gibi suçlamalara maruz kalan Aksoy ailesi, yaşananlara tepki gösterdi. Aksoy ailesi, gözaltına alınanların ilk duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakıldığını belirterek, haksız suçlamalarla operasyon emrini verenler hakkında dava açacaklarını açıkladı.

  Aksoy ailesi temsilcileri, avukatları ile birlikte bugün basın toplantısı yaptı. Av. Ebru Çatıkkaş ve Av. Süleyman Ekrem ile basın mensuplarının karşısına çıkan Fırat Aksoy, ilk olarak operasyon görüntülerini izletti. Aksoy ailesi adına konuşan Fırat Aksoy, suçlamaların hiçbiri ile uzaktan yakından ilgilerinin olmadığını söyledi. Operasyonda gözaltına alınanların çıktıkları ilk duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakıldığını belirten Aksoy, “Yapılan tüm suçlamaların yalandan ibaret olduğu mahkeme kararı ve belgeleri ile kanıtlıyoruz. Bize bu haksız suçlamaları yapanlar iddialarını aynı şekilde kanıtlayabilecek mi? Sanırız kanıtlayamazlar, o dönemde yapılan çirkin yakıştırmaları kendilerine yani sahiplerine yüz bin defa iade ediyoruz” dedi.

  Operasyonu, halen casusluk, paralel terör örgütü ve çete üyeliği suçlamasıyla yargılanan dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın bizzat yönettiğini kaydeden Fırat Aksoy, şunları aktardı:

  “Şişman’ın özel yetkileri alınarak, tenzili rütbe ile gidişi bize yapılan operasyon sonrası gerçekleşmiştir. Şişman o dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan, şu anda halkımız tarafından seçilerek Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından casus ve paralel terör örgütü, çete üyeliği suçlaması yapıldı ve halihazırda yargılanmaktadır. Vali Hüseyin Avni Coş, büyükşehir valiliğinden şehir valiliğine, Emniyet Müdürü Zeki Gürkan merkeze alınırken, Organize Şube Müdürlüğü’ndeki görevlilerin büyük çoğunluğu soruşturma geçirdi ve tayinleri gerçekleşti. Ailemize bunca haksızlığı yapan bu kişiler kamuoyu çok iyi bilmektedir. Devlet zırhının arkasına sığınmamış olsalardı bu haksızlığı yapamazlardı. Biz bunları önce Allah’ın adaletine sonra Türkiye Cumhuriyeti adaletine havale ettik. İnanıyoruz ki adalet tecelli edecek ve cezalarını çekeceklerdir. Allah’ımıza binlerce kere şükür ediyoruz ki bugüne kadar uyuşturucu ve taciz gibi ahlaksızlıklarla işimiz olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.î

 

  “HUKUKSAL OLARAK SAVAŞIMIZI VERİYORUZî

  Av. Çatıkkaş ise dönemin valisi, emniyet müdürü ve operasyondan sorumlu hakim, savcı, operasyonu yapan polisler hakkında hukuksal açıdan gerekli başvurularda bulunduklarını ifade ederek, “Bu zulmü yaşatan kişiler hakkında mevcut anayasamızın, hukukumuzun ihlal etmeleri ve bizi mağdur etmeleri sebebiyle şikayetçi olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hukuksal olarak savaşımızı veriyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.