TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık fiyatları düştü

Açılan sezonunun ardından balık fiyatlarında yüzde 20 oranlara varan düşüşler yaşandı. Fiyatların ilerleyen günlerde daha da düşeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Balık fiyatları düştü

Balık fiyatları düştü

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da 15 Eylül’de açılan balık sezonunun ardından balık fiyatlarında yüzde 20’lik bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Yaz boyunca av yasağı nedeni ile yüksek fiyata balık yemek zorunda kalan balık severler, 15 Eylül tarihinde kalkan av yasağının ardından fiyatların düşmesi ve balık çeşitliliğinin artmasının mutluluğunu yaşadı.  Fiyatı 15 TL’yi bulan hamsi 5 TL’ye düşünce hamsiye yine talep artmaya başladı. Tüketicinin ilk tercihleri arasında yer alan hamsinin ileriki zaman içinde fiyatının daha da düşmesi bekleniyor.

Balık satıcılarından Ahmet Yeşilmen, fiyatlarda 15 Eylül’den sonra düşüş yaşandığını anlattı. Daha önce balık fiyatlarının yüksekliğinin ise av yasağı olduğunu vurgulayan Yeşilmen, “Av yasağı kalkalı 2 hafta oldu. Fiyatlar şimdiye kadar yüzde 20 oranda ucuzladı. Balık çeşitliliği Adana genelinde arttı.” dedi.

Balık satıcılarından Ahmet Yeşilmen, fiyatlarda 15 Eylül’den sonra düşüş yaşandığını anlattı. Daha önce balık fiyatlarının yüksekliğinin ise av yasağı olduğunu vurgulayan Yeşilmen, “Av yasağı kalkalı 2 hafta oldu. Fiyatlar şimdiye kadar yüzde 20 oranda ucuzladı. Balık çeşitliliği Adana genelinde arttı. İleriki zaman içerisinde fiyatlar daha da ucuzlayacaktır. Şuan balıklara talep yüksek. Müşterilerimiz gelip taze taze balıklarını alıp tüketiyorlar” dedi.

Ali Tatlı ise, fiyatların düştüğünü belirterek artan balık çeşitlerini ve fiyatlarını bizlere aktardı. Tatlı’nın belirttiği Balıkçılar Pazarı’ndaki fiyatları şu şekilde sıraladı, “Hamsi 5 TL, Çupra 15 TL, Levrek 15 TL Barbun 15 TL, Gümüş 13 TL, Alabalık 10 TL, Lagos 60 TL, Yılan balığı 18 TL, Sardalya 3 TL, İstavrit 8 TL, Turna 12 TL, Mercan 13 TL, Kalamar 18 TL, Somon Balığı ise 13 TL”

Tüketiciler ise fiyatların düşmesinin memnuniyetini yaşadıklarını anlattı. Yaz aylarında fiyatların çok yüksek olduğundan şikayetçi olan vatandaşlar, “Şuan ise fiyatlar düşmeye başladı. Hala biraz yüksek olsa da yaz aylarına göre çok çok ucuz. Fiyatların biraz daha düşmesi ile artık balığa doyacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.