TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üreticilerin yüzü güldü

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan “Süt Hijyeni ve Süt Toplama” projesi kapsamında üreticilere süt soğutma tankı ve güneş enerjisi sistemi dağıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Üreticilerin yüzü güldü

    Üreticilerin yüzü güldü

 

Halil İbrahim UĞUR

 

 

ADANA (İLKHABER)- Adana İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilere 49 adet süt soğutma tankı ile 160 adet güneş enerjisi paneli dağıtıldı.

 

Düzenlenen törende konuşan Adana İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Adana’da yaklaşık 4 bin civarında küçükbaş hayvan yetiştiricisinin bulunduğunu belirterek, bu yetiştiricilerin yaklaşık 750’sinin ise göçer olarak yaşadığını kaydetti. Göçerlerin özellikle yaz sezonunda yaylaya çıktıklarında teknolojiden tamamen uzak ve ağır şartlarda yaşadıklarını belirten Başkan Murat Şen, “Göçerlerimizin bu zor şartlarını biraz olsun kolaylaştırmak ve göçer hayvancılığın devam etmesine katkı sağlamak amacıyla ‘Aydınlık Çadırlar Mutlu İnsanlar Projesi’ hayata geçirdik. Bu amaçla Tarım İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hazırlayıp sunduğumuz ‘Aydınlık Çadırlar Mutlu İnsanlar Projesi’nin toplam bedeli 192 bin 519 TL olup, bu bedelin yüzde 75’ini Çukurova Kalkınma Ajansı, yüzde 25’ini ise birliğimiz tarafından eş finansman olarak karşılanmıştır.” dedi.

 

“GELECEK YIL TÜM GÖÇERLERİMİZİ IŞIĞA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Proje kapsamında 160 adet Solar Sistem Güneş Enerjisi panelinin birliğe kayıtlı, göçer olarak yetiştiricilik yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtılacağını belirten Başkan Murat Şen, hayata geçirdikleri projeyi daha genişleterek gelecek yıl tüm göçerleri ışığa kavuşturmak istediklerini kaydetti.

 

“PİYASAYA SOĞUK SÜT VERECEĞİZ”

Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya ise, dağıtımı yapılan süt soğutma tanklarının önemine dikkat çekti. Dağıtımı yapılan süt soğutma tankları ile Adana’da üretimi yapılan sütlerin yüzde 50’sinin soğutulduktan sonra piyasaya sürüleceğini kaydeden Başkan Yaşar Kahya, “Adana’da hayvan yetiştiriciliğini iyi bir seviyeye getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

KAHYA’DAN SÜT ÜRETİCİLERİNE ÇAĞRI

Yaptığı konuşmasında ayrıca süt üreticilerine çağrıda bulunan Başkan Kahya, “Süt üreticilerinden dağıtımını yaptığımız bu süt kazanlarına kaliteli ve hijyenik süt koymalarını istiyoruz. Eğer üreticilerimiz kazanlarına kaliteli ve hijyenik süt koyarlarsa bundan hem Adana hem de ülkemiz kazançlı çıkar.” ifadelerini kullandı.

 

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, diğer kamu kurum ve kuruluşu müdürleri ile çok sayıda üretici katıldı.

 

Yapılan konuşmaların ardından ise 49 adet süt soğutma tankı ile 160 adet güneş enerjisi sitemi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.