TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torba yasadan faydalanın

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda üyelerine çağrıda bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Torba yasadan faydalanın

   Torba yasadan faydalanın

 

 

 

 

 

  ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, tüm üyelerine Torba Yasa kapsamında sağlanan ödeme kolaylıklarından yararlanmaları çağrısında bulundu. 

  ATO’nun yılda iki kez yapılan 47 Meslek Komitesi'ne bağlı üyelerinin katıldığı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda; Adana, Çukurova ve ülkenin yaşadığı çeşitli sorunların yanı sıra, Meslek Komitelerinin kentsel ve sektörel sorunları gündeme geldi.

  Toplantının açılışında konuşan Başkan Atila Menevşe, vergi ve diğer borçlara yeniden yapılandırmayla ödeme kolaylığı getiren Torba Yasa’nın çıktığını bildirirken, tüm üyelerinin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Yürürlüğe giren yasanın, altından kalkılamayacak düzeye ulaşan borçların ödenebilir bir çizgiye taşınması bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayan Menevşe, bu şansın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.

  Adana’nın sorunlarının çözümü ve sektörlerin gelişmesinin yanında, Oda kaynaklarının en etkin ve verimli kullanılması için son derece titiz çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu çalışmalarının temelini ise Meslek Komitelerinin çalışmalarının oluşturduğunu belirten Menevşe, “Bu bakımdan sizlerin çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Komite toplantılarında aldığınız her kararı, Odamıza ilettiğiniz her konuyu titizlikle inceliyor, gereğini yapıyoruz. Bu nedenle sektörlerinize ilişkin tüm sorunlarınızı ve önerilerinizi mutlaka Komite Toplantısı gündeminize alın, kayıt altına alın, biz de gereğini yapalım. Çalışmalarınıza destek olmak üzere Yönetim Kurulu olarak mevcut imkanlarımızı geliştirmeye, yeni imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Çalışmalarınıza ışık tutmak üzere Odamızdan her konuda araştırma, inceleme, rapor, görüş talep edebilirsiniz. Genişleyen danışman kadromuzla sizlere her zaman destek olmaya hazırız. Adana’nın sorunlarının çözümü ve sektörlerinizin gelişmesi için yaptığınız bu kıymetli çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  ATO Yönetim Kurulu olarak bu yıl Adana’nın ihracatını yükseltmeye dönük çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

  “İlimiz ihracatının geliştirilebilmesine yönelik olarak gıda, mobilya, makine gruplarında başlattığımız URGE projelerimiz devam ediyor. Tekstil ve ayakkabıcılık sektörlerine dönük hazırlıklarımız da sürmektedir. Sizlerden gelen talep doğrultusunda başka sektörlere dönük ihracatı geliştirme amaçlı yeni projeler ve programlara da hazırız. Özellikle ihracata yatkın sektörlerimizden yeni projeler için talep beklediğimizi ifade etmek isterim.î

  Toplantıda Meslek Komitesi üyelerinin sektörlerindeki sorunlara ilişkin görüş ve düşüncelerini dinleyen Menevşe, gündeme getirilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Menevşe, Büyüksaat kesiminin trafiğe açılmamasının sıkıntı yarattığına ilişkin yakınmalar üzerine, sabredildiği takdirde esnaf açısından olumlu gelişmeler yaşanacağını, Büyüksaat civarının turizm bölgesi olarak düzenlenmesinin ardından esnafa olumlu yansımaları olacağını dile getirdi.

  Atila Menevşe, çeşitli Meslek Komiteleri üyelerinin sektörel sitelerin oluşturulmasına ilişkin talepleri üzerine de, “Aslında şehir merkezindeki ayakkabıcılar, elektrikçiler, otomobil yedek parçacıları gibi tüm esnafın buralardan alınarak sitelerde toplanması gerekmektedir. Sektörel sitelerin oluşturulması konusunda görüşme ve girişimlerimiz sürmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile görüşmemizde kendisi havaalanı ile metro market arasındaki arazilerin sektörel amaçlı sitelere tahsis edilebileceğini ifade etmiştir” dedi.

  ATO Meslek Komiteleri toplantısının son bölümünde, TOBB tarafından Adana’daki Oda ve Borsaların danışmanlığı görevine atanan Doç. Dr. Bahattin Karademir tarafından ülke ve bölge ekonomisine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.