TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Randevu var, sistem yok

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne muayene olmaya glen randevulu hastalar sistem yok denilerek bekletiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Randevu var, sistem yok

Randevu var, sistem yok

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Sağlık randevu hattı olan 182’den Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin herhangi bir polikliniği için randevu alan hastalar hastaneye geldiklerinde hemen muayene olmayı beklerken sistem hataları nedeni ile gecikmeli olarak muayene oluyor.

Hastanede sık sık yaşanan sistem çökmeleri hem hastaları hem personeli çileden çıkartıyor. Randevu saatinden 45 dakika önce hastaneye gelen ve muayene olmak isteyenler sistem yok cevabı ile birçok zaman karşı karşıya kalıyor. Durum böyle olunca hastalar randevu saatinin çok çok sonrasında muayene oluyor. Buda hastaların durum karşısında tepki göstermelerine neden oluyor. Bir çok zaman hastalar ile sağlık çalışanları arasında olayların yaşandığı ileri sürülüyor.

SİSTEM YOK

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sık sık yaşanan sistem çökmesi nedeni ile hastalar mağdur oluyor. Bazen sistem olmadığı gerekçesi ile hastalar saatlerce sistemin gelmesini bekliyor. Sağlık hattı olan 182’den randevu almalarına rağmen hastanede randevu saatinde muayene olamayan vatandaşlar tepkilerini,  “Madem 182’den aldığımız randevuyla gelip muayene olamıyoruz o zaman neden bize böyle bir zorunluluk getiriliyor. Aldığımız randevu saati geldiğinde muayene olmak istiyoruz. Ama bizi saatlerce sistem yok diye bekletiyorlar. Bazı kişiler zaten hasta dayanamayıp artık banklarda uyuyorlar. Bu önemli soruna bir çözüm getirilmesini istiyoruz” şeklinde dile getirdiler.

 

SORUN BİZDE DEĞİL

Sağlık personelleri ise sorunun kendilerinde olmadığını belirterek, “Zaman zaman böyle sistem hataları yaşanıyor. Bir süre sonra çözülüyor. Ancak hastalarımız sabırsız oldukları için gerginlikler yaşıyoruz. Kendilerine durumu anlatıyoruz. Kimileri anlayışla karşılıyor ama kimileride bizlere tepki gösteriyorlar.” şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.