TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşırı protein tüketmeyin

Acil Servis Doktoru Tekin Müjde her bayram hastanelerin acil servislerindeki yığılmaların bu bayramda tekrarlanmaması için bayramda dozunda et ve şeker tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Aşırı protein tüketmeyin

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Her yıl kurban bayramlarında aşırı et ve şeker tüketimi ve kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayanlar nedeni ile hastanelerin acil servisleri dolup taşıyordu. Yaşanan bu olumsuzlukların bu yılda tekrar edilmemesi için Sağlık Emekçileri Sendikası ve Acil Servis Doktoru Başkanı Tekin Müjde vatandaşları uyardı.

Özellikle bayramda tüketilen aşırı et ve şeker tarzı ürünlere bu yıl dikkat edilmesini isteyen Müjde, aşırı tüketimi vücudun tolere edemediğini, bu nedenle ishalle, kusmalar ve yüksek ateş gibi şikayetlerle çok sayıda vakanın hastanelerin acil servislerine akın ettiklerini belirtti. Bayramın birinci gününde özellikle sabahtan öğlene kadar ciddi el ayak kol bacak yaralanmaları ve kesileri ile karşılaştıklarını anlatan Müjde, “Akşamın olması ile birlikte acil servislere ishal ateş ve kusma şikayeti ile yüzlerce insan başvuruyor. Bayramın 2. gününde tüketilen her şeker kontrolsüz tüketilen etler, kavurmalardan dolayı ishalle, kusmalar ve yüksek ateş şikayetleri ile vatandaşlar acil servislere geliyorlar. Toplumumuz her bayram acil servislerde ciddi travmalar yaşıyorlar. Buda bir yıl boyunca yeterli miktarda et tüketmeyip, eti bayram süresine sıkıştırıp yiyenlerin vücutları bunu tolere edemiyor, kaldıramıyor ve hastanelik oluyorlar. Aşırı et ve şeker tüketiminde vatandaşların uzak durmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.