TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü’den Öztürk’e sert çıkış

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı 2. meclis oturumunu tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözlü’den Öztürk’e sert çıkış

Sözlü’den Öztürk’e sert çıkış

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 2. oturumu dün tamamlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında yapılan meclis oturumuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ün arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu.

 

 

Yapılan yoklama ve açılışın ardından Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, bir önceki meclis oturumuna ait bir gündem maddesi ile ilgili yapılan oylamaya sonuçlarına itiraz etti. Öztürk, ilgili madde ile ilgili yapılan oylama sonucunun kamera kayıtlarının izlenerek yeniden sayılmasını istedi. Ancak Başkan Sözlü bunu kabul etmeyerek, gereken sayımı meclis oturumu sonrasında da yaptırdığını belirterek, Meclis Başkanı olarak böyle bir sayım yaptırmayacağını söyledi. Bunun üzerinde Sözlü ve Öztürk arasındaki gerginlik büyürken, Hüseyin Sözlü Kent Konseyi Başkanlık seçimlerine de gönderme yaparak şöyle söyledi, “Benim ilköğretimde okuyan oğlum Oğuzhan sınıf başkanı olmak istiyor. Bu yüzden gelip bana  soruyor; “Baba ben sınıf başkanlığına aday olsam, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk oraya da aday olur mu?” diye soruyor.” Alemdar Öztürk ise, Hüseyin Sözlü’ye kendisini bir çocukla kıyaslamasının yok yanlış olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi.

 

2015-2019 YILI STRATEJİK PLANI’NA ELEŞTİRİ

Toplam 26 maddenin görüşüldüğü meclis oturumunda, 1. gündem maddesi 2015-2019 yıllarına ait Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planına ait komisyon raporu görüşülerken, AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri, hazırlanan stratejik planı eleştirdi.

 

GÜLAÇTI: “ÜNİVERSİTE, STK VE VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ YOK”

Hazırlanan 5 yıllık stratejik planını hazırlayan belediye personeline teşekkür eden AK Parti Grup Başkanı Ozan Gülaçtı, “Belediyelerin stratejik planlarını sadece belediye personeli hazırlamaz. Kentin geleceğini belirleyen bu stratejik planları, o şehrin valiliği, kaymakamlığı, üniversitesi ve meslek odaları ile diğer STK ve hatta vatandaşları da katkı koyar. Ben burada onları göremedim. Bu rapor kopyala-yapıştır mantığı ile hazırlanmış, ayrıca Başkanımızın seçim öncesinde vadettiği bu kenti ileriye taşıyacak projelerini göremedik. Ayrıca kentin geleceği içinde her hangi bir şey yok. Son ‘Büyükşehir Belediyesi’ yasası ile Adana’ya bağlanan köy ve ilçeler unutulmuş. Kar ile mücadele kent merkezindekiler için çok önemsiz ama Aladağ, Saimbeyli ve Tufanbeyli için çok önemli ve yine hazırlanan 5 yıllık stratejik planda karla mücadele ile ilgili bir şey göremedik. Ayrıca raporda büyükşehir belediyesinin güçlü olduğu yönleri ise altyapı ve yollar olarak gösterilmiş. Adana’da alt yapı eksikliği olduğunu Sayın Başkanımız da söylemiyor mu? Stratejik Plan; açık, anlaşılabilir, sonuç odaklı, kenti ileriye taşıyacak projeleri içerir. Biz burada bunu göremedik.” dedi.

 

SÖZLÜ: “ADANA’DA SELLERİN ZARARINI AZALTABİLİRİZ”

Gülaçtı’nın eleştirilerine yanıt veren Başkan Sözlü ise sözlerinin yanlış anlaşılmamasını istedi. Adana’da yağmur sularından dolayı nehir yataklarının taşabileceğine dikkat çeken Başkan Sözlü, “Adana’da sel sadece platolarda olabilir. Yada sadece Seyhan nehri taşırsa sel baskını olabilir ki, bunu Adana’nın çok eski fotoğraflarında da görebiliriz. Mesela Hayal Park civarında. Çünkü oralardaki küçük dereler yok edildi. Buralardaki yüksek katlı binaların kamulaştırılması gerekiyor ancak bunu belediyemizin kamulaştıracak gücü yok.” dedi.

 

ÇETİNKAYA: “GÜNCEL VERİLER PAYLAŞILMIŞ VE GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPILMIŞ”

CHP Grup Başkanı Ulaş Çetinkaya ise, hazırlanan stratejik plana iyi bir giriş yapıldığını ve güncel verilerin kullandığını belirterek, “Güçlü bir giriş yapıldığı ve güncel veriler kullanıldığı için beğendik. Ancak gelişme ve sonuç bölümü, giriş gibi güçlü olmamış. Stratejik plan hazırlanırken, mevcut durumun iyi analiz edilmesi gerekir. Ancak meslek odaları, üniversite gibi çalışma gruplarının görüşleri de alınabilirdi. Kırsal bölgeler ele alınmamış. Belediyesinin güçlü olduğu husus konusunda belediyecilik hizmetlerinde tecrübeli olduğu belirtilmiş ancak kalifiye eleman yok denilmiş. Bunun gibi bir çok hususta çelişki var. Genel geçer cümleler kullanılmış. Ancak eti kemiğe çevirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

2015-2019 STRATEJİK PLAN TADİLATTAN GEÇECEK

Yapılan olumlu eleştiriler için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü ise, hazırlanan planın yeniden gözden geçirileceğini ve yapılan eleştirilere dikkat edilerek yeniden tadilattan geçirilip, bastırıldıktan sonra meclis üyelerine dağıtılacağını ifade etti.

 

MECLİS ÜYELERİ, TÜM RAYLI SİSTEM İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ’NE ÜYE OLACAK

Gündemin 4. maddesinde ise, “Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği’ne üye olunmasına ait komisyon raporu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Ulaş Çetinkaya, “Adana yapılan çalışmalara göre, aylık 30 bin kişi taşınıyor. Ve bunu da gidiş dönüş düşündüğümüz de 15 bin kişinin metroyu kullandığını varsayabiliriz. Şehir ulaşım planlamasına  göre bu potansiyel, raylı sistem için değil, basit tekerlekli taşıtlar yani otobüsler içindir. Dolayısı ile bu Raylı Sistem İşletmeciler Derneği’ni ve üyeliği önemsiyorum. Bizim raylı sistemimiz için diğer kentlerimizden, diğer belediyelerinden, İzmir’den yardım alması hususunda önemli bir argüman olacak. Bundan dolayı biz CHP grubu olarak olumlu oy vereceğiz.” dedi.

 

Çetinkaya ayrıca geçmiş yıllarda 4 ilin raylı sisteminin bakanlığa devrileceğini konusunu hatırlatarak, “10. Kalkınma Planı’mız var. Lütfen araştırın, 4 tane ilin raylı sisteminin bakanlığa devredileceği söylenmişti. Ama sadece Ankara ve İstanbul olmak üzere iki şehir bakanlığa devredildi. İzmir kendi imkanları ile yapıyor. Adana’da inşallah Belediyemizin bütçesi imkan verirse kalkındırılacak.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.