TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sincar Aşireti’nde muhteşem düğün

Mardin’de Ebu Ali lakabı ile tanınan Sincar Aşireti Lideri Abdulkadir Sincar Movapark Düğün Salonu’nda dillere destan bir düğün ile oğlunu aynı aşirete mensup Ceylan Omar ile evlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sincar Aşireti’nde muhteşem düğün

Adnan AVUKA 

MARDİN (İLKHABER)-  Düğüne HSYK eski Başkanı Yüksek Hakim Sıraç Aslan, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin bir çeşitli illerinden çok sayıda işadamı ve şehrin önde gelenleri katıldı. Düğün töreninde ayrıca ünlü sanatçı Berdan Mardini de sahne alarak davetlilere sürpriz yaptı.

Düğüne katılan yaklaşık 2 bin kişiye özel olarak hazırlatılmış aşiret usulü bakır tepsilerde et ve pirinç ikram edildi. Her tepsinin üzerinde de bir kuzu kellesinin bulunması, düğün zenginliğinin kanıtıydı.

Yemekten sonra misafirlere ayrıca, meyve ve zengin bir çerez tabağı ikram edildi. Yemeğin ardından beğenilen sanatçı Berdan Mardini söylediği birbirinden güzel şarkılarla düğüne katılanları coşturdu. Coşkunun doruğa çıktığı gecede, aşiret mensupları gecenin geç saatlerine kadar halay çekti.

Genç çiftin nikahını ise Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak kıydı. HSYK eski Başkanı Sıraç Aslan, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ise genç çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Nikah merasiminden sonra ise düğüne gelemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile diğer bakanlar ve milletvekillerinden gelen telgraflar okundu. Bu arada düğün salonu gönderilen çiçekler nedeniyle çiçek bahçesine dönüştü.

Düğün sonunda ise davetliler takı takmak için uzun kuyruklar oluştururken, takı merasiminden sonra gelin ve damat kuyumcu vitrinine döndü.

Sincar Aşiret lideri Abdulkadir Sincar, Mardin ve çevresinde  meydana gelen olaylardan ötürü çok sayıda davetlinin mazeret bildirerek gelmediğini belirterek “Düğünümüz daha kalabalık olacaktı. Biz hazırlıklarımızı 3 bin kişiye göre hazırlamıştık. Çünkü Türkiye’nin her tarafına yayılmış bir aşiretimiz ve çok sayıda siyasetçi ve iş adamı dostumuz var. Düğünümüze katılan dostlarımıza, telgrafla tebriklerini bildiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a ve ayrıca düğüne gelemeyip telgraf ve çiçek gönderen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.