TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülnar: Kaygımız giderek artıyor

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, yakın geçmişte ülkemizde yaşanan olaylardan herkesimin ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gülnar: Kaygımız giderek artıyor

Gülnar: Kaygımız giderek artıyor

ADANA(İLKHABER) - Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, yakın geçmişte ülkemizde yaşanan olaylardan herkesimin ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Gülnar, “Özellikle siyasal sorumluluk taşıyanlar söylemlerinde çok dikkatli olmalıdır. Aynı zaman diliminde birçok ilimizde yoğunlaşan ve yaygınlaşan olaylarda, bazı kamu kuruluşları ile şahısların binalarına, araçlarına saldırı yapılmış, tahrip edilmiştir. Ortaya çıkan yağma ve talan görüntüleri toplumun tüm kesimlerini rahatsız etmiştir. Herkesi sağduyulu davranmaya ve toplumsal huzuru bozacak davranışlardan kaçınmalıdır” dedi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türkiye’de son haftalarda yaşanan sokak olaylarını ve iktidarın siyasi ve sendikalara yönelik politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine yapılan her türlü saldırıya karşı çıkmak, ülkedeki tüm kişi ve kurumların görevi olduğunu ifade eden Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temel insan hak ve özgürlükleri güvencesinde, geleceğe güvenle bakmak, çocuklarımıza birlik ve barış içinde mutlu bir gelecek sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. Türk-İş topluluğu, her türlü siyasal görüş, inanç ve kökene mensup yüzbinlerce işçinin birliğini bünyesinde toplayan bir kuruluş olarak, bu doğrultudaki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Plan’da yer alan “özel istihdam bürolarının yaygınlaştırılması ve faaliyet alanlarının geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde genişletilmesi” ile “bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sisteminin geliştirilmesi” yaklaşımını, işçi haklarına yönelik bir tavırdır. Kıdem tazminatı ile ilgili kırmızı çizgimiz nettir. Bu konuda Türk-İş Konfederasyonu genel kurul kararı halen geçerlidir.”

‘ÖZELLEŞTİRME DEĞİL KAMULAŞTIRMA YAPIN’

Küresel ekonomik kriz nedeniyle iktidarın özelleştirme çalışmalarına ara verdiğini de ifade eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar,”Özelleştirmenin yanlışlığı günümüzde açıkça ortaya çıkmıştır. Dünyada yaşanan ekonomik kriz sonrası birçok ülkede özelleştirme politikaları terk edilmiş,  yeniden kamulaştırma yapılmaktadır. Ülkede ve özellikle doğu-güneydoğu bölgesinde özelleştirilen/tasfiye edilen kamu işletmelerinin yol açtığı boşluk, tüm teşviklere rağmen, giderilememiştir. Şimdiye kadar yapılan özelleştirmelerin ülkeye ve çalışanlara bir faydası olmamıştır. İşçilerin bu konudaki talep ve beklentileri dikkate alınmalı, özelleştirmeyle ilgili yargı kararları, Anayasa mahkemesinin de kararı dikkate alınarak, titizlikle yerine getirilmelidir” şeklinde konuştu

‘KAYIT DIŞI İSTİHDAMA İZİN VERİLMESİN’

Başta sınır komşumuz Suriye olmak üzere, Türkiye’ye göç etmek durumunda olanlara insani yardımda bulunulmasını olumlu  karşıladıkların da kaydeden Edip Gülnar, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Ancak bu misafirliğin kalıcı hale gelmesi, beyana dayalı kimlik ve çalışma izni verilmesi konularında, daha sonra bir sorun yaşanmaması için dikkatli ve titiz davranılmasını gerekli bulmaktadır.  Kayıtdışı istihdamın ve işsizliğin daha da yaygınlaşacağı, ücret seviyelerinin daha da gerileyeceği bir sonucun ortaya çıkmaması sağlanmalıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.