TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak sahibine hakkı kadar ev verilecek

Çukurova Belediye Başkanı Çetin, 4 milyar TL’yi bulacak “Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi” için bakanlıktan onay beklendiğini, kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hak sahibine hakkı  kadar ev verilecek

    Hak sahibine hakkı

kadar ev verilecek

 

 

ADANA(İLKHABER) - Türkiye’nin tek parçada en büyük kentsel dönüşüm projesi, başlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayını beklerken projenin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığını  (DABB) da üstlenen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 4 milyar liraya ulaşacak çok büyük bir yatırım yapılacağını, bunun Adana’ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağını söyledi. Çetin, “Daha kazmayı vurmadan Ekonomi Gazetecileri Derneği ve Artı 1 Televizyonu’nun Yeşil Ekonomi ödülüne layık görüldük” dedi.

 

KESİNLİKLE HER EVE 1 EV

 

Belediye Evleri’nde yaşayanların haklı soru ve endişelerini anlayışla karşıladığını belirten Başkan Soner Çetin, şu bilgileri verdi:

 “Her hak sahibine hakkı kadar, örneğin bir evi varsa kesinlikle bir ev, iki evi varsa iki ev verilecek. Bakanlıktan onay çıktıktan sonra hak sahipleriyle sözleşmeler imzalayacağız ve işlemler biter bitmez davul zurnayla yıkımlara başlayacağız. Peki, bu insanlar nerede oturacak, derseniz. Onu da düşündük, hiç merak etmeyin; hem kira hem de taşınma yardımı yapacağız.”

 

ÖZEL KEBAPÇILAR SOKAĞI

 

Belediye Evleri adını halkın oyuyla değiştireceklerini de belirten DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, altını önemle çizerek müjdeler de veriyor: Türkiye’ye örnek olacak öyle güzel ve özgün bir proje hazırladık ki bu bölgede Adana’yı anlatan Kebapçılar Sokağı, eğlence amaçlı Kafe Barlar Sokağı, Kültür Sokağı, Türkiye’nin en büyük Mücevher Merkezi yer alacak. Küçük büyük meydanlar, yeşil alanları çoğaltılmış örnek bir yaşam alanınız olacak.

 

KOMŞULAR DEĞİŞMEYECEK

 

Başkan Soner Çetin’in altını kalınca çizdiği bir diğer bilgi de şöyle: Benim ağzımdan çıkanların dışında söylenen hiçbir şeye inanmayın. Mesela bu proje ile öyle kaliteli bir yapılaşma olacak ki evlerinizin değeri en az yüzde 200-250 oranında artacak. Size aynı yerden ev vereceğiz, komşularınız değişmeyecek, yaşam kaliteniz değişecek. Bir aksilik olmazsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir ay kadar sonra onay gelecek ve Türkiye’nin depreme dayanıklı, estetiği yüksek, yaşanabilir en güzel semtini biz yapacağız.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.