TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU DÜNYA İNANMIŞLARLA İNANMAMIŞLARIN MÜCADELESİ

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, “Dest meclisi” sohbet toplantısında İslam cüoğrafyasınrda yaşanan sorunlara dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BU DÜNYA İNANMIŞLARLA İNANMAMIŞLARIN MÜCADELESİ

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ,”Bu Dünya, inanmışların ve inanmamışların mücadelesidir. Bu kıyamete kadar böyle devam edecektir.” dedi.

 

Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, 28. Cisi düzenlenen Şanlıurfa Dost Meclisi Platformu’nun sohbet konuğu oldu. Siverek Erkonağı köyünde düzenlenen  Dost Meclisi’nin sohbet toplantısına, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, bazı ilçe belediye başkanları, köy muhtarları, bazı siyasi parti il başkanları, doktorlar, öğretmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı.

 

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Güzelçiçeğin ev sahipliğinde, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru’nun organizasyonu ile yapılan toplantıda, İslam coğrafyasındaki sorunlar ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu toplantıda Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’da bir konuşma yaptı.

 

Müslüman gafil olamaz.

 

Kasım Gülpınar, sohbet toplantısında İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara vurgu yaparak Müslümanın gafil olamayacağını söyledi. Gülpınar, “Biz burada bir hayır meclisini toplamışken, inanın bunun 10 katı, 100 katı şer meclisleri toplanıyor. Bu şer meclisleri bizim savunduğumuz bu fikirlerin tam tersini savunuyorlar. Biz nasıl burada rahmani mesajlar veriyorsak, onlarda aynı şekilde şeytani mesajlar veriyorlar. ‘Fitneyi, fesatı nasıl çıkarırız, nasıl gençleri Allah’tan nasıl uzaklaştırırız, şeytana yaklaştırırız, nasıl dünya görüşümüze uygun yeni nesiller yetiştiririz’in toplantılarını yapıyorlar. Biz Müslümanlar olarak bunların farkına varmazsak eğer, gaflet içerisinde oluruz. Allah gafleti bizden uzak tutsun. Müslüman gafil olamaz. Müslüman her zaman uyanık, gözü açık olmalıdır. Düşmanını bilmelidir.” dedi.

 

Kıyamete kadar böyle gidecek.

 

Dünya’da, her alandaki mücadelenin ideolojilerin mücadelesi olduğuna dikkat çeken Gülpınar, bu dünyanın inanmışların ve inanmamışların mücadelesi olduğunu ifade etti, bu mücadelenin kıyamete kadar böyle gideceğinin de altını çizdi.

 

Hürriyetleri 1400 sene önce öğrendik.

 

Dost Meclisi sohbet toplantısında konuşan Musa Kazım hocanın ‘Hürriyetler’ ile ilgili konuşmasına da vurgu yapan Gülpınar, “Musa Kazım hocamız Hürriyetler meselesini anlattı. Bende o konuya değinerek diyorum ki, derin ve engin kaynağından beslendiğimiz islamiyetin zenginliklerinin farkında olmamız gerekiyor. Maalesef bu zenginliğimizin farkında olmamamız, batılının bazı şeylerinden esinlenme raddesine getiriyor bizleri. Biz Hürriyetleri 1400 sene önce bizlere indirilen eşsiz manevi değer olan Kur’an-ı Kerim’in ‘Kafirun’ suresinin en son ayeti olan, ‘Lekum dînukum ve liye dîn(dîni) (Sizin dininiz size, benim dinim de banadır) ayetiyle öğrendik. Bu ayet bütün hürriyetlerin bütününü kapsamakta. Onun yanında başka emirlerde vardır tabi. Emr-i bil-maruf nehy-i ani’l-münker dediğimiz, ondanda vazgeçmememiz lazım. Evet, senin dinin sana, benim dinim bana ama bir şeylerinde mücadelesini yapmamız lazım. Kendi dinimizin özü olan iyiliği de emretmemiz lazım. Kötülüklerden de özellikle gençlerimizi uzak tutmamız lazım. Bizim kaynağımız bellidir.” şeklinde konuştu.

 

Beklediğimin üzerinde verim aldım.

 

Milletvekili Gülpınar konuşmasının sonunda kendisini davet eden Dost Meclisi Platformu’na da teşekkür etti. Gülpınar,”Parti farkı gözetmeden bir araya gelmemiz, siyasetin söz konusu olmadığı, siyaset üstü bir toplantıya vesile olmaktan dolayı mutluyum. İnşallah bu sıkıntılı günler için belki birilerine örnek oluruz. Bu halkayı genişletmek lazım. Bugün burada bir hayır için toplandık. Allah gücümüzü kuvvetimizi arttırsın, bu topluluğu genişletsin, daim kılsın, çok daha gönlü geniş kitlelere ulaşmaya nasip eylesin.” dedi.

 

Dost Meclisi Üyeleri toplantının sonunda Gülpınar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.