TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANA’DA ORMAN YANGINI

Adana’nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANA’DA ORMAN YANGINI

 ADANA (İHA) - İlçeye bağlı Durmuşlu mahallesi ormanlık alanda kızılçam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Adana, Feke ilçelerinde ve Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden yardıma çağrılan 17 arozöz,3 ilk müdahale aracı 6 pikap, 5 su tankı, 2 dozer, 13 teknik personel ve 100 yangın söndürme işçisi ile müdahale edildi.
Ekipler yangının Durmuşlu mahallesine ulaşmaması için yoğun gayret gösterirken, bazı ekipler ise mahallede evlerin arasında hazır bekletildi.

 

ADANA'DAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Adana’nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sabaha karşı söndürülürken, soğutma çalışmaları devam ediyor.
İlçeye bağlı Durmuşlu Mahallesi ormanlık alanda gece geç saatlerde çıkan orman yangınında kızılçam ağaçları, harnup ve fundalık alan zarar gördü. Rüzgarın etkisi ile ekiplere zor anlar yaşatan orman yangınına Kozan, Adana, Feke ve Osmaniye’nin Kadirli ilçesi orman yangını söndürme ekipleri müdahale etti. Sabaha karşı kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangını söndürme ve soğutma çalışmalarında 11 arazöz, 6 pikap, 1 dozer, 5 su tankı, 3 ilk müdahale ekibi, 13 teknisyen elemanı ve 80 yangın söndürme işçisi görev aldı.
Yangında yaklaşık 3 hektar ormanlık alanın yandığı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.