TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILDIRIM BAŞKAN SEÇİLDİ

Akdeniz Oğuz Boyları Kültür ve Dayanışma Gençlik ve Spor Derneğİ ilk genel kurulunu yapmanın heyecanını yaşadı. ve coşkusunu yaşadı. Yörük ve Türkmen Kültürünün yaşatılması için gösterdiği çalışmaları ile tanınan Hüseyin Yıldırım'ın başkan seçildiği genel kurulda birlik ve beraberlik hakimdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
YILDIRIM BAŞKAN SEÇİLDİ

ADANA (İLKHABER) - Akdeniz Taşeli Oğuz Boyları  Kültür Derneği ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı İsotlar İş Hanı'nda bulunan dernek binasında yapılan genelda Hüseyin Yıldırım ilk başkan seçildi
Divan başkanlığını Sema Solcan'ın yaptığı genel kurul Ulu Önder Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Akdeniz Oğuz Boyları  Kültür Derneği  Başkanı Hüseyin Yıldırım, ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu şu günlerde  genel kurula katılan davetlilerle bir arada olmanını mutluğulugunu yaşadığını dile getirdi ve şöyle dedi:
" Bu zor günlerde açılım  zırvası altında  ülkemiz bir  karanlığa  sürüklenmekte ve devletimizin temel yapısı , milletimizin birlik ve beraberliği  bozulmaya çalışılmakta , yörük  türkmenler  kendi öz vatanlarında 2. sınıf insan  durumuna  düşürülmek istenmektedir. Bunlara  müsade etmeyeceğiz. Yüz yıllardır  bir ve bütün  yaşadığımız  bu topraklarda  birlik ve beraberliğimizin  devamı,  vatanımızın korunması,  kültürümüzün  yaşatılması  gelecek nesillere  aktarılması  ve dünyaya  tek kültürün  tanıtılması  için  daha çok  bir araya gelmeli, daha çok etkinlikler  düzenleyerek  kültürümüzü yaşatmalıyız.
Ülkemiz coğrafyasında  özellikle güney  komşularımızın  küresel güçlerin  oynadığı  oyunlar var ve bölgemiz  ateş çemberine dönüştü. Buralarda terör bizlere her an zarar verebilir. Bizler de  Yüce Atatürk'ün  ülkemiz işgal altındayken Adana'da Kurtuluş savaşını başlattığı tarihte söylediği "  Toroslara bir bakın . Nerede kara bir yörük çadırı görürseniz  dumanı da  tütüyorsa  dünyada  hiç bir güç  bizi aslya yenemez " sözünden  ilham alarak  bizler de uyanık olmak zorundayız.  Daha çok bir araya gelerek, dernekleşerek Yörük Türkmenler  olarak iri ve diri olalım. Vatanımızda güçlü olalım. "
Akdeniz Oğuz Boyları  Kültür ve Dayanışma Gençlik ve Spor  Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ise Hüseyin Yıldırım, Ali Uçan, Hüseyin Türkmen, Nejdet Kara, M.Can Kesik'ten oluştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.